De ELI-defensie concentreert zich op een vrije trap. vlnr.: Joost van der Tol, Rob spijkers, Lex Hollanders, Stan Kastelijn en Thimos Politis Foto:

ELI laat punten achter in Gerwen

Lieshout - Een sterker ELI heeft de 3 punten in Gerwen gelaten. Met een sterke wind in de rug was het voor de Blauwwitten moeilijk om goed combinatievoetbal te spelen. Toch werd RKGSV, dat aan een sterke periode bezig is, op eigen helft vastgezet. Veel kansen leverde dat niet op, omdat de Gerwense defensie krachtig verdedigde en resoluut ingreep als dat nodig was.

Na een kwartier spelen verdiende ELI een doelpunt, maar de betrouwbare sluitpost voorkwam met de eerste van een aantal goede reddingen, dat een afstandsschot van Stan Kastelijn doel trof. Hierna waren Willem Slegers, die voorlangs schoot en Rob Spijkers uit een vrije trap bijna succesvol. Na een half uur kwam de grootste kans op de openingstreffer van een Gerwense middenvelder, die vanaf de ELI-helft de bal terugspeelde. Buiten bereik van zijn doelman zeilde de bal rakelings langs. Nadat een doelpoging van Erwin von Kriegenbergh geblokt werd kreeg RKGSV in de tegenaanval een vrije trap even buiten het strafschopgebied. Nick de Loo schoot deze vrije trap over de muur onhoudbaar voor Robin Evers in de kruising, 1-0.

Kort na rust had het team van trainer Theo Donkers geluk, dat de aanvoerder van RKGSV de bal tegen de onderkant van de lat schoot. Hierna ging ELI op zoek naar minimaal de gelijkmaker en drukte de thuisclub in het defensief. Erwin von Kriegenbergh werd libero en Lex Hollanders verhuisde naar de punt van de aanval om met zijn kopkracht voor gevaar te zorgen. Na een uur spelen was vrije-trapspecialist Rob Spijkers dichtbij de gelijkmaker, maar doelman van Hoek wist met een uitstekende redding de bal nog tot corner te verwerken. Even later was het Stan Kastelijn, die zijn uitstekende afstandsschot opnieuw door de goalie tot corner zag verwerken. Een kwartier voor tijd kwam Lex Hollanders in het beruchte gebied ten val, maar de scheidsrechter beoordeelde dit als een schwalbe en trok de gele kaart. 10 minuten voor tijd leek een van de gevaarlijke hoekschoppen van ELI dan toch succes op te leveren, maar de kopbal van Aaron Hurkx werd achter de rug van de verslagen doelman op de doellijn nog door een verdediger weggewerkt. In de slotminuten waren Bram Donkers en Rob Spijkers nog dichtbij de meer dan verdiende gelijkmaker, maar de Gerwense defensie stond geen doelpunt toe.

Door deze nederlaag is de kans op het behalen van de titel nagenoeg verdwenen, maar de 3e plaats en het spelen in de nacompetitie komt niet in gevaar.

Zondag ontvangt ELI op eigen terrein Boerdonk, een tegenstander waar ELI altijd moeilijk van kan winnen.