Afbeelding
Foto:

Belangrijke punten voor Boerdonk

Boerdonk - Na een lastige start na de winterstop, de wedstrijd van vorige week werd afgelast, konden de mannen van Boerdonk 1 weer de wei in tegen Fiducia uit de Rips. Ook een ploeg uit de onderste regionen, maar met een overwinning van Boerdonk konden ze over ze heen op de standenlijst.

Fiducia had het betere van het spel en is een beter voetballende ploeg dan Boerdonk. Maar daar tegenover staat een hele hoop werklust wat de Boerdonkse jongens op tafel leggen. Het was Fiducia dat heel gelukkig op voorsprong kwam, een slecht genomen vrije trap viel via een heleboel gekluts voor de voeten van een Fiducia speler, en die wist wel met zo'n buitenkansje om te gaan. Boerdonk kreeg via Julian en Joey van de Vossenberg nog wat mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Daan Dortmans was een keer te snel voor zijn tegenstander, stuitte op de keeper en waar twee honden vechten om een been, en daar ging Tim van Alphen met de bal 'heen' en zorgde voor de dik verdiende gelijkmaker.

De tweede helft was een stuk beter van Boerdonkse zijde. Verdedigend was het een stuk beter en zo kwam men meer aan aanvallen toe. Na een super scherpe counter met een randje buitenspel was het Tim van Alphen die over rechts de bal panklaar legde voor Daan Dortmans. Stand 2-1. De achterstand was omgebogen naar een voorsprong. Een luxe die de spelers allang hadden gemist. Fiducia drong steeds meer aan maar was zelden gevaarlijk. Fiducia raakte de paal nog een keertje maar daar bleef het bij. Een overwinning die niet alleen drie punten opleverden maar ook lachende gezichten van de spelers en technisch staf. Volgende week naar ELI Lieshout, hopelijk ziet Boerdonk dan weer dezelfde lachende gezichten.