Deelnemers van 'Jeu-de-boules club Beek en Donk' in actie in de jeu-de-boules hal in Mariahout
Deelnemers van 'Jeu-de-boules club Beek en Donk' in actie in de jeu-de-boules hal in Mariahout Foto:

Voorlaatste serie wintertoernooi Jeu-de-Boules club Beek en Donk

Beek en Donk/Mariahout - Jeu-de-Boules club Beek en Donk speelde zaterdag de zesde en voorlaatste serie van 3 partijen in het kader van hun wintertoernooi in Mariahout.

De verschuivingen in de totaalstand waren aanzienlijk. Wim van de Kolk kon zijn koppositie niet handhaven en werd voorbijgestreefd door Nelly van Veghel. Els van Hoogstraten won zaterdag als enigste 3 partijen en kan nu ook meespelen voor de eerste plaats in de eindstand. Hiervoor zijn nu nog 4 gegadigden want de kop van de ranglijst ziet er nu als volgt uit:

1. Nelly van Veghel 13 gewonnen partijen en 58 winstpunten
2. Wim van de Kolk 12 gewonnen partijen en 62 winstpunten
3. Thea van de Kolk 11 gewonnen partijen en 63 winstpunten
4. Els van Hoogstraten 10 gewonnen partijen en 47 winstpunten

Het aantal gewonnen partijen bepaalt de rangorde in eerste instantie. Bij een gelijk aantal gewonnen partijen bepalen de winstpunten de onderlinge rangorde (in tweede instantie dus; vergelijkbaar met de functie van het doelgemiddelde bij voetbal of hockey).

Hierna volgt een groep van 8 spelers met 7-8 of 9 gewonnen partijen die weliswaar geen kampioen meer kunnen worden maar wel nog als tweede of derde kunnen eindigen.

De laatste speeldag, op zaterdag 22 april, wordt dus nog behoorlijk spannend! Dus leden van jeu-de-boules club Beek en Donk: komt allen, ook al kun je geen kampioen meer worden, je hebt zeker nog invloed op wie het dan wel zal worden of wie de ereplaatsen zullen veroveren. En mogelijk kun je de eigen positie op eindlijst nog wat opfleuren.

De laatste speeldag zal afgesloten worden met een gezamenlijk etentje bij De Pelgrim in Mariahout. Dan wordt ook de winterkampioen bekendgemaakt en de bijbehorende wisselbeker uitgereikt. Ook de leden die door omstandigheden niet konden deelnemen aan dit wintertoernooi zijn van harte welkom. Ook hun partners worden bij deze uitgenodigd.