Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Zomerseizoen LTV De Hut geopend

Redacteur: Rudy van den Enden
Fotograaf: Liesbeth van Boxtel

Aarle-Rixtel - LTV De Hut gebruikte hun wekelijkse clubavond op dinsdag 21 maart om de opening van het zomerseizoen in te luiden. Er vonden extra activiteiten plaats, zoals een clinic dubbelspel van Marell Sports Tennis Academy en zo was Fysiotherapie en Training Kemps & Rijf uitgenodigd om te vertellen over de do's en dont's bij rekken en strekken. Tom van den Heuvel, voorzitter van de tennisvereniging heette hen en een circa twintigtal leden welkom.

Na een aankondiging van de voorzitter nam Kemps & Rijf het woord. Zij gaven een lezing over hoe je klachten, stijfheid, e.d. te lijf kunt gaan. De informatie werd vol overgave door de therapeuten gedeeld, waarmee zij veel aandacht genoten. De tennissers werden op de hoogte gebracht van het feit, dat een warming-up voor deze tak van sport toch echt wel gewenst is. "Zeker als je meteen bij het betreden van de baan een harde service wilt slaan", aldus de therapeuten. Dergelijke spreekuren van Kemps & Rijf worden met ingang van dit seizoen vaker gehouden bij de club.

Clinic
Na een kleine 40 minuten nam Pim Marell het van Kemps & Rijf over en werden de aanwezigen verplaatst naar het tennisveld, waar Pim een tennisclinic verzorgde. Deze trainer van de club, gaf vele tips en tops met betrekking tot het dubbelspel. Dat kwam natuurlijk goed uit, omdat op elke dinsdagavond de ledenpasjes van de aanwezige leden worden 'gehusseld' en zodoende eenieder met elkaar kan dubbelen, een half uur lang, waarna er weer gewisseld wordt van tennismaatje.

Vrije aanpak
Organisator van deze avond, Ruud van der Heijden, is pas sinds enkele weken verantwoordelijk voor de public relations en sponsoring van LTV De Hut. Na het mede-organiseren van het 50-jarige jubileum van de club, werd Ruud gestrikt voor een bestuursfunctie toen er een plaatsje vrij kwam. Enthousiast vertelt Ruud over zijn pas verkregen werkzaamheden, terwijl buiten de eerste ballen worden geslagen. Ruud: "We vergaderen eens per maand en tal van kleine 'communicaties' pakken we terloops op. Ik ben dan ook vrij om aan te pakken wat ik wil, niets is in beton gegoten. We zijn voor nu op zoek naar een nieuwe basissponsor, verder willen we meer activiteiten plannen zoals deze avond en dit meer promoten. Over de opkomst van vandaag ben ik dik tevreden!"

Uniek scorebord
De tennisvereniging heeft een uniek scorebord in haar bezit. Het is gesponsord door Hans Vereijken van TastyTom tomaten en daarom zijn de kleuren van dit scorebord precies het tegenovergestelde van de traditionele scoreborden (12 rode ballen en 2 gele ballen, in plaats van 12 gele ballen en 2 rode ballen). Hiervoor is officieel toestemming gevraagd bij de KNLTB.

"We hebben het mooi voor elkaar. Ik ben er trots op!", roept Ruud, voordat hij ook een balletje gaat slaan.

Afbeelding
Afbeelding