Kom jij ook kijken naar de toneelvoorstelling 'Hans en Grietje'?
Kom jij ook kijken naar de toneelvoorstelling 'Hans en Grietje'? Foto:

Tentoonstelling Kinderatelier en voorstelling 'Hans en Grietje'

Mariahout – Basisschoolkinderen, van binnen en buiten Laarbeek, sluiten op zaterdag 8 en zondag 9 april een creatief seizoen af. Kunstenaars 'in de dop' exposeren in een tentoonstelling hun werk. Jonge acteurs en actrices zetten op het podium van het buurthuis hun 'beste beentje voor' in de toneelvoorstelling 'Hans en Grietje'. Het buurthuis in Mariahout wordt één weekend het cultureel centrum van Laarbeek.

Creatieve kinderen
Ongeveer vijftien kinderen bezochten afgelopen jaar het Kinderatelier van Helmie Segboer. Op maandag en dinsdag na school staan bij haar de deuren open om creatief aan de slag te gaan. Dit jaar stond de cursus die ze gaf in het teken van 'verre landen'. De kinderen maakten kennis met allerlei technieken en werkten onder andere met aquarelverf, ecoline, pastelkrijt en plakkaatverf. Maar er werd niet alleen gewerkt op het platte vlak; Er werd geknutseld met flacons, gekleid en een primitief muziekinstrument gemaakt. In het weekend van 8 en 9 april zijn de werkstukken van de kinderen in het Buurthuis in Mariahout te bewonderen.

Theaterkunsten
Hoe beweeg je je op het toneel? Hoe kun je bepaalde emoties uitbeelden? Hoe gebruik je je stem? Tijdens een toneelcursus kregen jonge acteurs en actrices allerlei theatertechnieken aangeleerd. De eerste twaalf weken werden er veel improvisatie-opdrachten gedaan. Na de kerstvakantie werd een echt toneelstuk voorbereid. Welke afspraken zijn er op toneel en hoe leer je een tekst? Hoe moet je bepaalde zinnen uitspreken en onthouden? In het door Koen van de Hijden bewerkte sprookje Hans en Grietje' kunnen alle cursisten laten zien wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben.

'Verlaten'
Alleen zwerven Hans en Grietje door het bos. Door hun vader en boze stiefmoeder achtergelaten omdat er thuis niet genoeg te eten is. Gelukkig worden de twee kinderen geholpen door de zon, de maan en de sterren. Ook de dieren in het bos lijken een handje te helpen, maar of ze allemaal even aardig zijn? Op zoek naar de weg naar huis zien ze een heerlijk huisje van snoep. Daarin woont een heks die gemene plannen heeft. Zullen ze hun vader ooit nog terug zien? Deze leuke familievoorstelling wordt gespeeld door kinderen van zes tot twaalf jaar oud en is geschikt voor alle belangstellenden.

Interesse om te komen kijken? Dat kan op zaterdag 8 april, tentoonstelling 15.30 tot 19.30 uur, toneelvoorstelling 18.30 uur. Of op zondag 9 april, tentoonstelling 12.30 tot 15.30 uur, toneelvoorstelling 14.30 uur. Tentoonstelling is gratis, toneelvoorstelling €1,50 entree. Kijk voor meer informatie op www.toneelverenigingmariahout.nl of mail atelier@hsegboer.nl.

Afbeelding