DRA-MA-TISCH!

De titel van mijn column is tevens het meest gebruikte woord van het afgelopen weekend! Drie keer raden, waar dit op gebaseerd is. Niet zo moeilijk, toch? De definities zijn dan ook niet uit de lucht gegrepen en hoe je het ook wilt zien, een positieve draai kun je hier nimmer aan geven en is ook niet zo bedoeld, door diegene die dit woord in de mond nemen!

Het Nederlandse elftal, om daar maar mee te beginnen, was inderdaad verschrikkelijk, schokkend, theatraal, om te zien. Het was één en al 'drama', een sterk effect hebbend, op al die andere 17 miljoen bondscoaches, die zowel het spel, als het resultaat, erg aangrijpend vonden.

Het enigste positieve effect op deze dramatische uitslag, is het wegsturen van de 'blinde' bondscoach, die tal van beslissingen nam, die niet te rijmen waren. Met alle goede bedoelingen ten spijt, heeft Blind zijn eigen graf gegraven en was er geen andere mogelijkheid.

Dat het werk van een trainer betrekkelijk is, wordt hier maar weer eens onderschreven.

Iedereen roept nu om van Gaal, die vóór 2014 nog verguisd werd, daar ook hij een keer zich niet als bondscoach van Nederland kwalificeerde, met een groep spelers, waarvan hij riep dat ze wereldkampioen konden worden! Zowel de pers als half Nederland roept nu wél om van Gaal.

Wat kan het verkeren! Ben benieuwd wat Grim er van gebakken heeft tegen Italië. Toch een jongensdroom, of niet? Zomaar ineens bondscoach, zij het als een interim, iemand die de zaakjes leidt, totdat er een 'echte' gevonden is. Hoe dramatisch is dit?

Ben dit weekend nog wel meer van die dramatische dingen tegengekomen! Zo zie je een kind huilen, omdat papa en mama bij elkaar blijven en niet gaan scheiden. Waarom dan zo'n drama? Tja, papa had beloofd dat hij een hondje zou krijgen als mama weg zou gaan!

Wat nog meer drama is, is dat Mourinho 28 miljoen per jaar verdiend! Al jaren presteert hij niks of wordt ontslagen. Géén enkele trainer is dit trouwens waard, of hij moet het allemaal doorsluizen naar die landen, waar een verschrikkelijke hongersnood heerst. Dat is pas een drama!

Verder is het een drama, dat we voor alles uitgemaakt worden door een Turkse leider, terwijl hier gewoon een Turkse partij opgericht wordt in de Nederlandse politiek. Over discriminatie en tolerantie gesproken!

Óók een drama is het ongeluk, waarbij deze week een vader en zijn zoontje verongelukken door een botsing met een trein, op een onbewaakte overweg op particulier terrein. Al eerder was hier een dodelijk ongeluk gebeurd en waren er plannen om deze overweg op te heffen. Voor deze mensen helaas al veel te laat!

Tja, dan heb je het echt over drama's; Gebeurtenissen waarbij levens worden gelaten, waarbij er intens verdriet is, waarbij een ongelooflijke lading emotionaliteit vrij komt. Dan pas spreek je van dramatische gebeurtenissen.

Als Nederland zich niet plaatst voor het WK, is dat jammer, sneu en wellicht ook terecht, maar dramatisch? Laten we ook hier de betrekkelijkheid van inzien. We kunnen wel van alles een drama maken, maar laten we wél realistisch zijn! De zomertijd is begonnen, het is lekker lang licht en het zonnetje gaan we steeds meer zien. Het kan niet op, dus ga genieten!

R. van den Enden