Heusden
Heusden Foto:

Presentatie over Heusden bij Aarlese Heemkunde

Aarle-Rixtel - Hans van den Eeden houdt dinsdag 4 april een presentatie over 'zijn' vestingstad Heusen aan de Maas in De Couwenbergh te Aarle-Rixtel.

Gedurende deze presentatie wordt de toeschouwer meegenomen naar de boeiende geschiedenis van de fraai gerestaureerde vestingstad.

De strategische ligging aan de Maas is erg bepalend geweest voor de ontwikkeling van Heusden. Immers, de Maas lag op de grens van het Graafschap Holland en de Hertogdommen Brabant en Gelderland (Gelre).Thema's die zoal aan de orde komen zijn: Heusden als vestingstad met haar wallen en grachten; Heusden en haar stadspoorten; Heusden en haar vestingsboerderijen en molens; Heusden plaats waar de democratie dank zij de patriotten wortel schoot;Heusden en haar "ontplofte" kasteel; Heusden en haar stadhuis en de stadhuisramp; Heusden en haar kerken;Heusden en haar woonhuizen, pakhuizen met fraaie gevelstenen; Markante gebouwen van Gouveneurshuis, Commiezenhuis tot bedelhuisje; De restauratie van Heusden, aanloop en resultaat; Heusden en haar bijzondere bewoners. Hans van den Eeden woont het grootste deel van zijn leven in Heusden en kent Heusden op zijn duimpje.

Deze presentatie begint om 20.00 uur. Niet-leden betalen een kleine bijdrage van €2,50.