Afbeelding
Foto:

Dorpsraad Lieshout zoekt bestuurslid

Lieshout - Een leefbaar Lieshout! Dat is waar Dorpsraad Lieshout zich actief voor inzet. Hun doel is het versterken van de leefbaarheid en sociale samenhang van hun kern. De Dorpsraad signaleert en inventariseert knelpunten en wensen die leven in Lieshout. Samen kunnen ze werken aan ideeën en oplossingen realiseren, ook bij ontwikkeling van plannen vanuit de gemeente.

De Dorpsraad is ook adviseur van de gemeente en heeft de mogelijkheid gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld ten aanzien van huisvesting, openbare werken, zorg, welzijn, sport, voorzieningen en (verkeers)veiligheid.

Het bestuur van de Dorpsraad heeft een belangrijke netwerkfunctie om de algemene belangen van alle Lieshoutenaren te vertegenwoordigen. Zij zijn lid van de WMO-raad, van de vereniging 'Kleine Kernen' en regelmatig worden ze gevraagd om deel te nemen aan bijeenkomsten van de gemeente, andere dorpsraden en diverse maatschappelijke organisaties. De Dorpsraad subsidieert leefbaarheid initiatieven en helpen met aanvragen voor subsidies uit het Rabofonds. Ook faciliteren ze diverse werkgroepen die aan leefbaarheidprojecten werken. De werkgroepen die op dit moment actief zijn: werkgroep subsidies, werkgroep buurten, werkgroep Koningsdag, werkgroep Sinterklaas, werkgroep Franciscushof, werkgroep woningcorporaties en werkgroep gezamenlijke collecte.

Op dit moment is er bij Dorpsraad Lieshout een vacature voor een Bestuurslid. Voel jij je geroepen om mee te werken aan een fijne leefomgeving in Lieshout? Kom jij het bestuur versterken? Of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Monique Hubrechsen (secretaris) via info@dorpsraad-lieshout.nl of tel. 06-38775775.