Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

"We vinden het leuk dat in de BMX-scene iedereen weet waar Aarle-Rixtel is"

Spectaculaire stunts op BMX-baan Aarle-Rixtel

Redacteur: Ans van de Kerkhof
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Aarle-Rixtel - Voor de 27e keer hielden de Aarle-Rixtelse broers Paul en Bart de Jong de mini Fatjam in Aarle-Rixtel. Traditiegetrouw is dit de opening van het seizoen in het weekend van of na Bart zijn verjaardag met de mini Fatjam. In augustus rond de 20e (Paul zijn verjaardag) volgt dan de grote Fatjam.

Beide heren zijn zelf fanatiek BMX-ers. Bart stapt nog steeds de fiets op om van de heuvels af te gaan en sprongen te maken. Bart en Paul: "We vinden het leuk dat in de BMX-scene iedereen weet waar Aarle-Rixtel is."

De Fatjam evenementen worden door de broers georganiseerd en bekostigd. Niemand hoeft entree te betalen, al het eten en drinken is gratis. Het evenement is er vooral voor de rijders. Als er nog wat publiek komt kijken, is dat leuk en een extraatje. "Maar", zegt Paul "ik heb liever 200 rijders dan 200 man publiek en 50 rijders. We houden het laagdrempelig en zonder wedstrijd. Iedereen kan meedoen, of je nu voor de eerste keer rijdt, of al jaren dagelijks op de fiets zit, dat maakt niets uit."

Vanuit het hele land komen BMX-ers naar Aarle-Rixtel voor de beide Fatjams. Katwijk is vertegenwoordigd, maar ook Limburg en Belgiƫ. Uiteraard ook veel plaatselijke jeugd. Tom van den Boogaard is het grote voorbeeld voor de Aarle-Rixtelse jeugd. Maar ook het 13-jarige talent Jari Roggeveen uit Katwijk aan Zee trekt de aandacht met zijn sprongen en flips die hij uitvoert. Paul's boetiek is de grote sponsor van Roggeveen, die wordt gezien als de opvolger van Tom van den Boogaard. Aarle-Rixtel heeft wel een nieuwe generatie aanstormend talent, die zaterdag allemaal lieten zien wat ze kunnen bij de start van het seizoen. Colin Leenders, Vince Kicken, Mex Vlietstra en Storm van Dommelen om er maar een paar te noemen.

In augustus, bij de grote Fatjam, zullen zij weer paraat zijn en laten zien wat ze dit seizoen hebben bijgeleerd.

Afbeelding
Afbeelding