Jan Panhuijzen
Jan Panhuijzen Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Jan Panhuijzen

Een hekel aan autorijden heeft hij zeker niet en Amerikaanse auto's en BMW's zijn de passie van Jan Panhuijzen. Vandaag in 'Kletskoppen' een blik op het leven van Jan Panhuijzen uit Lieshout. Getrouwd met Yvonne en vader van dochter Donja (19) en zoon Ivan (17).

Jan, kun je iets over jezelf vertellen?
"Ik ben op 27 januari 1966 geboren op De Donk, in de Kapelstraat in één van die kleine huisjes tegenover de friettent. Daarna zijn wij verhuisd naar de Rietzangerlaan: vader, moeder, mijn oudste zus Hennie, ons Cary en ik. Nadat mijn ouders scheidden, kreeg ik vanaf mijn derde jaar een stiefvader; Gerrit van Houtert. Ik beschouw hem als mijn vader, omdat hij mij heeft opgevoed. Samen kregen mijn moeder en Gerrit nog een zoon, mijn broer Remi.

En nu woon je in Lieshout?
"Ja, vanaf mijn achttiende kwam ik naar Lieshout. Ik ben 'aangevreeën' met Yvonne van de Laar. Op mijn 25e kochten we dit huis en vanaf mijn 26e woon ik hier aan de Grotenhof. Dat betekende dat ik van de Halm in Beek en Donk, waar ik muziek draaide, bij the Wanderers in Lieshout belandde.

Wat voor werk doe je?
"Al ruim zeventien jaar ben ik nu vrachtwagenchauffeur bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven. Ik mag niet zeggen wat we zoal vervoeren, maar ik rijd in de Benelux en in het Ruhrgebied. Daarvoor heb ik allerlei verschillende werkzaamheden gedaan, onder andere bij Thibo Draad in Beek en Donk, als heftruckchauffeur.. en veel technisch werk. Uiteindelijk heb ik binnen een half jaar al mijn chauffeurspapieren gehaald, zodat ik op de vrachtwagen kon. Trouwens, nu hoor ik een geluidje op mijn telefoon. Ik denk dat ik vannacht om drie uur weer op pad moet."

En wat doe je graag in je vrije tijd?
"Ik ben altijd al gefascineerd geweest door auto's. Aparte, luxe auto's. Met name Amerikaanse. Van mij mag een hobby ook wat kosten. Alles moet blinken en moet het neusje van de zalm zijn. Nu heb ik een BMW 325i -cabriolet gekocht in Lemond blauw. Waarschijnlijk zit deze hobby in mijn genen, maar ook met mijn stiefvader heb ik altijd veel gesleuteld. We hadden hier vroeger zelfs allemaal een aparte gereedschapskoffer met ieder eigen gereedschap. Verder zit ik iedere zaterdagavond graag met mijn kameraden bij Karel in 'De Koekoek'. Dat doe ik al vanaf mijn achttiende en dat hou ik zo. We blijven tot sluitingstijd. Eerder ging ik wel eens door naar 'Gimmert', maar nu ga ik niet meer liggen slepen. Zaterdagavond: da's mijn uitje!"

Jan, even nieuwsgierig hoor, maar is er ook iets wat veel mensen niet van jou weten?
Jan begint te glimmen en zegt: "Ik heb vroeger gerolschaatst bij de rollerclub. Wij gingen vroeger mee naar de hal en dan deden we diezelfde oefeningen. Ik heb zelfs meegedaan met de Nederlandse Kampioenschappen, met paarrijden en showrijden. Daar zijn zelfs nog krantenknipsels van bewaard gebleven."

Jan geeft de pen door aan Jaantje van Eijndhoven in Mariahout. Over twee weken leest u haar verhaal.