Zonnebloem ontbreekt op lijst Gezamenlijke Collecte Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - De Zonnebloem Aarle-Rixtel zet zich in voor mensen met een fysieke beperking uit de dorpsgemeenschap. De fondsen die meedoen met de Gezamenlijke Collecte Aarle-Rixtel (GCA) zetten zich in voor goede doelen op landelijk niveau. Hierin ligt de oorzaak van het gegeven, dat de Zonnebloem Aarle-Rixtel niet toegelaten werd tot de GCA.

Om de activiteiten voor de gasten uit de dorpsgemeenschap gratis, dan wel tegen een zeer geringe vergoeding te kunnen aanbieden, zijn zij als lokale Zonnebloemafdeling genoodzaakt om naast hun jaarlijkse collecte nog andere activiteiten te ontplooien om inkomsten te genereren. Het betreft hier de jaarlijkse lotenverkoop op de Jaarmarkt tijdens Hemelvaartsdag en de lotenverkoop bij de MCD. De lotenverkoop bij de MCD was voor de landelijke fondsen een onoverkomelijk bezwaar. Hierdoor werd deelname aan de GCA voor hen geblokkeerd.

Daarom komt de Zonnebloem Aarle-Rixtel in week 35 (27 augustus tot 3 september) alsnog op de traditionele manier met de collectebus bij u aan de deur, zij hopen op uw begrip en donatie te kunnen rekenen. Voor meer informatie over de activiteiten van de Zonnebloem Aarle-Rixtel: www.facebook.com/zonnebloemaarlerixtel.