Martje van de Broek legt aan voor een afstandsschot
Martje van de Broek legt aan voor een afstandsschot Foto: Ine Coolen

Flamingo's start 2e helft veldcompetitie goed

Mariahout - Voor de korfbalsters is de zaalcompetitie alweer een paar weken geleden afgesloten en na een voorbereidingsfase stond op zondag 2 april de eerste wedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie op het programma.

Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, ontving op sportpark de Heibunders de dames van SVO 1 uit Ooij. Het was een beetje zoeken naar het juiste spel en de schoten vielen ook niet zoals het eigenlijk zou moeten. Met daarbij nog te vermelden dat een paar strafworpen aan Flamingo's zijde werden gemist, maakte dat het scorebord op slag van rust slechts een 6-4 voorsprong liet zien.
Coach John Nooijen wist de dames in de rust op het goede spoor te zetten en de ploeg liet na rust zien dat ze de opdracht goed hadden begrepen. Met goed en overtuigend aanvallend spel en een beter werkende tactiek in de verdediging werd de voorsprong verder uitgewerkt. Na 70 minuten spelen kon Senioren 1 de eerste overwinning van het programma op haar naam zetten, uiteindelijk zelfs met dubbele cijfers, 21-10.

Op zondag 9 april reist Flamingo's 1 af naar Venlo voor de wedstrijd tegen HBSV 1, de nummer drie op de ranglijst.

Bij Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, ongeveer eenzelfde beeld. In de eerste 25 minuten keken ze eerst tegen een 0-3 achterstand aan en konden ze na de inhaalslag ook daarna Swift 3 uit Velden niet overtuigend van zich af slaan. In de slotfase van de eerste helft werd toch nog een gaatje geslagen door Flamingo's 2. En in de tweede helft werd dat verder uitgebouwd en slaagde de bezoekende ploeg er slechts 1 maal in om nog doel te treffen. Senioren 2 wint met 13-5 hun eerste wedstrijd op het veld.