Sparta'25 oefent druk uit op het doel van Nijnsel/TVE Reclame
Sparta'25 oefent druk uit op het doel van Nijnsel/TVE Reclame Foto:

Sparta'25 boekt knappe overwinning

Beek en Donk - In de thuiswedstrijd tegen 'Angstgegner' Nijnsel/TVE Reclame boekte de thuisploeg een moeizame en belangrijke 1-0 overwinning. Tegen de nummer 3 van de ranglijst een geweldig resultaat.

De trainer van Sparta'25 had de verdediging van het team flink omgegooid. Dit was ook wel nodig na de vele tegengoals van de laatste weken. In deze wedstrijd stond de verdediging als een huis. Het was niet altijd mooi, maar zeker wel effectief.

In de eerste 25 minuten van de eerste helft ontstonden er geen gevaarlijke situaties voor één van de beide doelen. De eerste goede mogelijkheid kwam er in de 27e minuut uit een vrije trap van Jaccy van den Enden. Helaas ging Philippe Cleutjens net onder de bal door. Vier minuten later moest de uitstekend keepende Dominique Leenders alle zeilen bijzetten om een vrije trap uit de bovenhoek te werken. In de slotfase van de eerste helft werd de thuisploeg de bovenliggende partij, maar doelpunten vielen er voor rust niet te noteren.

Ook aan het begin van de tweede helft trok Sparta'25 het initiatief naar zich toe. In de 55e minuut kwamen de groenwitten op een 1-0 voorsprong. Een corner van René Brouwers werd door Stan van Dinther iets voorbij de 2e paal weer voor het doel gebracht en door Jaccy van den Enden binnen geschoten. Nijnsel ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor kwamen er voor Sparta'25 een aantal goede countermogelijkheden. Nadat alle stofwolken waren opgetrokken bleef uiteindelijk een zwaarbevochten 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord staan.

Met deze overwinning heeft Sparta'25 zich vrijgespeeld van nacompetitie. Als de resultaten goed blijven kan men naar boven kijken en mogelijk nog een periode pakken of inpikken.

Komend weekend speelt Sparta'25 een uitwedstrijd bij de koploper. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar het spel van afgelopen zondag geeft veel vertrouwen op een mooi resultaat.