Afbeelding
Foto:

#Oppadmet Kidsradio

Redacteur: Stijn Geene

Beek en Donk - Het is weer vrijdagavond. In de radiostudio zitten de twee jonge dj's alweer klaar. Van zeven tot acht uur is er weer een vol programma. De Jeugdgemeenteraad is aanwezig voor een interview. Het rare, bizarre, en gekke nieuws staat klaar. Kortom het wordt een leuke en gezellige avond. Klaar? De kidsradio is live!

Wat doe je bij de Kidsradio?
Rutger en Randy zijn vandaag de dj's van de Kidsradio. Elke vrijdagavond is de Kidsradio 'on air'. Jongeren draaien muziek en hebben interviews. Twee kinderen van de Jeugdgemeenteraad zijn vandaag op bezoek. Rutger en Randy mogen hen interviewen over wat ze allemaal doen. Het was een leuk interview. De jonge DJ's vinden interviewen nog wel een beetje lastig. Gelukkig krijgen ze goede tips van de begeleiders. Ze leren veel van de begeleiders. Dit vinden ze erg leuk. Ze vinden het leuk om de artikelen te bedenken. Ze bedenken wie ze gaan interviewen of wat ze voor raar, bizar en gek nieuws willen vertellen op de radio. Maar het belangrijkste wat ze natuurlijk doen op de radio is plaatjes draaien. Meestal is het zo dat een persoon achter de knoppen zit. Degene die achter de knoppen zit, doet het geluid en de muziek. De andere praat het meest. Hij doet dan de interviews en leest het bizarre, rare en gekke nieuws voor.

Waarom zijn jullie bij de Kidsradio gegaan?
Rutger en Randy zijn allebei via een vriend bij de radio terecht gekomen, ze zijn vervolgens allebei blijven 'plakken'. De jongens vinden het gewoon erg leuk om te doen en willen er dus nog lang mee doorgaan. Rutger zou er zelfs zijn werk van willen maken. Randy zou er wel zijn werk van willen maken maar dan wel achter de schermen. Ze vinden de interviews houden het leukst. Ze leren veel van de persoon die ze interviewen en leren ook hoe ze moeten interviewen. Interviewen is best wel lastig, je moet op het goede moment de juiste vragen hebben, maar ze zijn er ook om te leren. De jongens doen in ieder geval erg hun best. Ze zitten er ongeveer drie jaar bij en willen in ieder geval voorlopig nog radio blijven maken. Kortom je kan Rutger, Randy of hun jeugdcollega's van Kidsradio nog vaak horen op vrijdag tussen 7 en 8 uur s 'avonds op Radio Kontakt!

Afbeelding