Afbeelding
Foto:

Hij komt er toch: de Duurzaamheidslening

Hij kom er toch: de duurzaamheidslening! Eerder werd het idee niet gesteund maar nadat PNL het tot 3 keer toe heeft geprobeerd, zijn het college en de coalitie toch overstag.

Een duurzaamheidslening is een geweldig idee waarmee iedereen in Laarbeek duurzaamheidsinvesteringen kan doen, ongeacht hoe dik iemands portemonnee is. Met zo'n lening is het mogelijk om, tegen een lage rente, energiebesparende maatregelen te nemen (bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen) om daarmee je energiekosten te verlagen. Met deze besparing kun je weer de aflossing en rente van de lening terugbetalen. Een win-win situatie voor de inwoners en voor een duurzaam Laarbeek.

In eerste instantie durfden de coalitiepartijen onze motie niet spontaan te omhelzen en ze reageerden nogal huiverig. Echter nadat de wethouder vertelde dat ook het college aan een vorm van duurzaamheidslening aan het werken was, draaiden de coalitiepartijen om als een blad aan een boom. Toch was er nog een schorsing nodig voordat ook de coalitiepartijen een volmondig 'ja' tegen de motie zeiden. Zo zie je maar dat de aanhouder wint.

Namens de Fractie van PNL