Asja Huibers (l) en Nicky van de Ven (r)
Asja Huibers (l) en Nicky van de Ven (r) Foto: Daphne van Leuken

Asja Huibers en Nicky van de Ven aan de slag bij welzijnsinstelling ViERBINDEN

Nieuwe dorpsondersteuner Aarle-Rixtel en Jongerenwerker Laarbeek

Redacteur: Suzan Mulder
Fotograaf: Daphne van Leuken

Laarbeek - De inwoners van Aarle-Rixtel kunnen sinds januari terecht bij Nicky van de Ven als nieuwe Dorpsondersteuner en Laarbeek is in de persoon van Asja Huibers een nieuwe jongerenwerker rijker. DeMooiLaarbeekKrant maakte kennis met deze twee nieuwe medewerksters van welzijnsinstelling ViERBINDEN en stelt ze aan u voor.

"Mensen hebben soms hulp nodig om zichzelf te redden"
Nicky van de Ven komt uit het Limburgse Lottum en heeft culturele maatschappelijke vorming gestudeerd. Als dorpsondersteuner voor Aarle-Rixtel is Nicky de contactpersoon voor iedereen in het dorp die een vraag heeft waar hij of zij zelf niet uitkomt. In haar functie maakt zij ook deel uit van het Team Zorg en Welzijn en het Dorpsplatform. Nicky licht toe: "Het is de trend dat mensen zoveel mogelijk zichzelf redden via hun eigen netwerk en dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar mensen hebben daar soms wel hulp bij nodig. In dat geval ben ik er voor ze. Ik kan verbindingen leggen tussen inwoners met een vraag of probleem en de juiste instantie of organisatie. Soms is alleen een luisterend oor al voldoende of een eenvoudige doorverwijzing. Een andere keer is er meer ondersteuning nodig. Ik ben er niet alleen voor de individuele inwoners, maar ook voor bijvoorbeeld verenigingen. Mijn voordeel als buitenstaander is dat ik er blanco insta en op een andere manier naar dingen kan kijken. Het kost me wel iets meer tijd om een netwerk op te bouwen. Ik nodig dan ook iedereen die een vraag heeft of mij wil leren kennen uit om mij te mailen of te bellen voor een afspraak. Op donderdagochtend ben ik op Zonnetij tijdens het wekelijkse spreekuur."

"Jongeren kunnen mij altijd bellen of appen met hun vragen"
Asja Huibers komt uit Laarbeek en heeft hier al een uitgebreid netwerk. Als jongerenwerker volgt zij Anneke Merks en Marc Min op. Asja heeft een creatieve opleiding gevolgd aan de Designacademie en psychologie gestudeerd. Ze heeft zojuist haar werkzaamheden als jongerenwerker in Best afgerond. "Mijn belangrijkste taken zijn het signaleren en informeren," vertelt Asja. "Ik ben onder andere betrokken bij de tienerhuizen en de jeugdgemeenteraad, maar ook actief op straat. Daar vang ik op wat er onder de jeugd speelt en kan ik laagdrempelig informatie geven. Bijvoorbeeld over pesten, drugs of alcohol." Jongeren die vragen of problemen hebben of hun ouders kunnen ook zelf Asja benaderen. Zij kunnen haar altijd bellen of appen. "Ik kom dan thuis langs of we spreken ergens af. Dingen die mij worden verteld, blijven altijd vertrouwelijk. Ik zal ouders nooit iets doorvertellen. Wel kan ik ouders tips en advies geven hoe ze met bepaalde dingen om kunnen gaan. Ook anderen die vragen hebben over jongeren kunnen bij mij terecht voor tips. Bijvoorbeeld bij overlast van hangjongeren."

Dorpsondersteuner voor Aarle-Rixtel, Nicky van de Ven, is bereikbaar op 06-55370099 of via e-mail: nvdven@vierbinden.nl.

Jongerenwerker Asja Huibers is bereikbaar op 06-46862102 of via ahuibers@vierbinden.nl.