Burgemeester Frank van der Meijden plant samen met medewerkers van Snoeperij Jantje de eerste meidoorn in Aarle-Rixtel
Burgemeester Frank van der Meijden plant samen met medewerkers van Snoeperij Jantje de eerste meidoorn in Aarle-Rixtel Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Burgemeester plant meidoorns als dank voor warm welkom

Redacteur: Daan Daniƫls
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Aarle-Rixtel - Met een flinke schep zand en een ferme uithaal geven Bjorn Kusters van Snoeperij Jantje en burgemeester Frank van der Meijden de eerste aanzet tot het planten van de meidoorn aan de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel. Bjorn omdat de boom schuin tegenover Snoeperij Jantje staat, waar hij werkt. De burgemeester omdat hij de boom als welkomstcadeau geschonken heeft aan Aarle-Rixtel, net zoals er ook in Mariahout, Lieshout en Beek en Donk een meidoorn komt te staan.

De burgemeester geeft de bomen cadeau als dank voor zijn warm welkom als eerste burger van Laarbeek vorig jaar. "Het is een meidoorn geworden omdat de Grieks/Latijnse naam Crataegus is. Dat staat voor kracht. En dat symboliseert weer de krachtige kernen die we in Laarbeek hebben. En de meidoorn beschermt ook en dat vonden mijn vrouw en ik een mooi symbool", licht Van der Meijden de keuze voor de meidoorn uit.

Bijna tien maanden is hij nu burgemeester in Laarbeek en de ontvangst staat hem nog goed bij. "Toen mijn vrouw en ik negenenhalve maand geleden hier kwamen zijn wij erg goed ontvangen. Nogmaals dank voor het warme onthaal." De plekken waar in elke kern de meidoorn werd geplant, werd in nauw overleg met de dorpsplatformen bepaald. Dat was voor Van der Meijden erg belangrijk. "Toen we hier kwamen zijn we in elke kern rondgeleid door mensen van die platformen. Vol trots vertelden zij over hun eigen dorp. Ze maakten een programma en we hebben gelopen, gefietst en gesjouwd. Het zorgde voor een zeer warm welkom, vandaar dat wij ook iets terug wilden geven."

Afbeelding