Hoog opspringend kopt Aaron Hurkx ELI op voorsprong. Rechts Bram Donkers (nr. 9) en hangend in de lucht Lex Hollanders Foto:

Eerste thuisnederlaag voor ELI

Lieshout - In de strijd om de tweede plaats achter de gedoodverfde kampioen Brandevoort heeft Milheezer Boys bijna zeker de beslissende stap gezet. Op de zonnige, maar hobbelige thuishaven van ELI werden de Lieshoutenaren in blessuretijd met 1-2 verslagen. Bij winst van ELI zouden beide ploegen op gelijke hoogte zijn gekomen. Het betekende na 9 opeenvolgende overwinningen ook het eerste puntenverlies op eigen terrein voor het team van Theo Donkers.

Toch kende de thuisclub een heel voortvarende start, want al na 6 minuten verscheen de 1-0 op het scorebord. Het was de kopsterke Aaron Hurkx, die in een mêlee van spelers een voorzet van Rob Spijkers met het hoofd verzilverde. ELI bleef in het eerste half uur de wedstrijd bepalen. Met Erwin von Kriegenbergh als laatste man en Lex Hollanders op het middenveld wist de thuisclub zich een aantal hele en halve kansen te creëren. Met name de sterk spelende Patrick Swinkels was enkele keren dichtbij een treffer. Oog in oog met de Milheezer doelman had Willem Slegers de 2-0 op zijn schoen, maar hij wist deze kans niet te verzilveren. Na een half uur kwam Milheezer Boys geleidelijk onder de druk van ELI uit en werd ook doelman Robin Evers enkele keren getest. In de 35e minuut was Milheezer Boys dichtbij de gelijkmaker. De inzet van aanvoerder Verheijen belandde buiten bereik van de ELI-sluitpost tegen de kruising. Nadat schoten van Stan Kastelijn en Rob Spijkers de juiste richting misten was het in de 40e minuut Nooijen, die wat gelukkig in 2e instantie de 1-1 binnenschoot. Dat betekende naast 28 treffers voor pas het 2e doelpunt tegen thuis voor ELI in dit seizoen.

Na rust zagen de toeschouwers een heel gelijkopgaand en attractief duel. Over het gehele veld verspreid werden op heel sportieve wijze talrijke duels uitgevochten. Tot uitgesproken doelkansen leidde dat vooralsnog niet. Halverwege de 2e helft verdiende Willem Slegers, die met een fraaie solo enkele tackles wist te ontwijken, een beter resultaat dan een corner. In de 75e minuut moest Robin Evers handelend optreden bij een vrije trap van Verheijen. Dat had een waarschuwing moeten zijn zou in blessuretijd blijken.

In de 78e minuut claimde de thuisclub een strafschop toen Lex Hollanders in het 16-metergebied ten val werd gebracht, maar de overtreding werd als te licht beschouwd door de goed fluitende scheidsrechter Kuijpers. In blessuretijd ontbrak het de moegestreden ELI-mannen aan enig geluk bij een grote scrimmage voor het Milheeze-doel. Met kunst en vliegwerk werd een ELI-treffer voorkomen. Een halve minuut later was het aan de andere kant wel raak. Terwijl beide partijen zich konden vinden in een terecht gelijkspel schoot aanvoerder Verheijen dit keer de bal uit een vrije trap bij de verre hoek binnen, 1-2.

In het komende paasweekend is ELI vrij. Hierna speelt ELI opnieuw een thuiswedstrijd. HVV Helmond is dan de tegenstander.