BCL-H1/BouwCenter Swinkels mét beker en medailles met boven (vlnr) Wouter van Vijfeijken, Jeroen van der Heiden en Ruud van Vijfeijken en onder (vlnr) Laurence Roijackers en Bert Manders
BCL-H1/BouwCenter Swinkels mét beker en medailles met boven (vlnr) Wouter van Vijfeijken, Jeroen van der Heiden en Ruud van Vijfeijken en onder (vlnr) Laurence Roijackers en Bert Manders Foto:

BCL-H1/BouwCenter Swinkels 'Kampioen van regio Brabant'

Lieshout - Na een zinderende thriller heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels beslag gelegd op de titel 'Kampioen van de regio Brabant' in de Mannen-2 klasse van badminton Nederland. In een directe confrontatie werd het eerste herenteam van BC Kerkdriel op doelsaldo verslagen. Door deze overwinning mogen de heren nu deelnemen aan de wedstrijden voor een landelijk treffen, later dit jaar.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels - BC Kerkdriel-1: 4-4
Omdat het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout in de reguliere competitie kampioen was geworden van de eerste afdeling, mocht het aantreden tegen de kampioen van de tweede afdeling. In een onderlinge wedstrijd zou beslist moeten worden wie de sterkste van de regio Brabant is. Om die reden togen de Lieshoutaren, compleet met supporters én met spandoek naar de grote sporthal T-kwadraat in Tilburg, waar deze beslissingswedstrijd gespeeld zou worden.

Slechte start
In de startende dubbelpartijen was er al direct een verliespartij te noteren. Wouter van Vijfeijken en Bert Manders konden moeilijk met de spanning om gaan en verloren vanwege het erg geforceerde spel kansloos van de sterke Kerkdrielse tegenstander. Op de andere baan speelden Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers een betere wedstrijd. Na een stroeve eerste set (ook hier waren de zenuwen zichtbaar) gooiden ze de schroom van zich af: zij wonnen uiteindelijk in drie sets van Ad Rangelrooy en Bert Vissers.

Singlepartijen
Na de tussenstand van 1-1 was het tijd voor de single-partijen. Ruud van Vijfeijken mocht daarin als eerste heer aantreden tegen de ijzersterke, linkshandige invaller Brian Cruijssen. Met 12-21 en 7-21 had Ruud weinig kans tegen deze speler. Tweede heer Wouter van Vijfeijken, die om tactische redenen op deze plaats stond, speelde zich helemaal leeg tegen de gerenommeerde Audie Bong. Het werd een 'do-or-die' partij die uiteindelijk in de verlenging van de derde set door Wouter werd verloren (21-14, 18-21, 21-23). Door de nieuwe tussenstand van 1-3 moesten de volgende partijen gewonnen worden. Bert Manders, die in de tactische opstelling van BCL-H1/BouwCenter Swinkels als derde heer speelde won met behoorlijk gemak van Philip Coset en bracht de spanning terug naar een 2-3 tussenstand. Op de andere baan verloor Laurence Roijackers, als vierde heer de eerste set, maar herstelde hij zich prima in de tweede set. Ook in de derde set ging het crescendo, tot 17-12. Toen verloor Laurence plots zijn vat op het spel en maakte de Kerdrielse tegenstander slim 'gebruik van het moment'. Uiteindelijk verloor Laurence, na een nieuwe 'uit' met 20-22 en kwam de tussenstand op een schier onoverkomelijke 2-4.

Comeback
Door deze tuissenstand en nog maar twee partijen te spelen was een gelijkspel daardoor het hoogst haalbare. En.. dat gelijke spel werd uiteindelijk uit het vuur gesleept. In de afsluitende dubbelpartijen wonnen eerst Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers van het sterke Kerdrielse duo. Zij wonnen in twee sets. Ook Bert Manders en Jeroen van der Heiden wonnen hun partij. Zij hadden er echter drie sets voor nodig.

Gelijkspel
De reuze come-back van de Lieshouts badmintonners bracht daardoor een gelijkspel waarbij niet alleen het behaalde aantal wedstrijdpunten gelijk was (4-4), maar ook nog eens het behaalde aantal games (10-10): ook dat was gelijk. Om die reden moest de computer er aan te pas komen om alle punten door te tellen, waarna bleek dat BCL-H1/BouwCenter Swinkels exact 6 puntjes meer had gescoord dan BC Kerkdriel-H1 (359-353). Om die reden werd de overwinning aan de dolblije Lieshoutse sporters toegekend. De zwaar teleurgestelde, maar uiterst sportieve tegenstander, droop daarna af naar de kleedkamers, echter niet voordat zij hun tegenstander gefeliciteerd hadden. Later bij de prijsuitreiking van de bijbehorende medailles en beker bleek nog maar eens hoe weinig verschil er deze wedstrijd zat tussen de winnaars van de afdelingen 1 en 2.

Door de overwinning van BCL-H1/BouwCenter Swinkels is het team geplaatst voor het spelen van de landelijke finalewedstrijden in de Mannen-2 klasse: wedstrijden die eind juni in Zutphen georganiseerd worden. Door deze plaatsing hebben de Lieshoutse badmintonners dus weer iets om naar uit te kijken.