Thema-avond oMase: Orgaandonatie

Mariahout - De Werkgroep Gezondheidsvoorlichting houdt op woensdag 19 april, samen met oMase een informatieavond over orgaandonatie. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met orgaandonatie: via een brief van de overheid als je 18 jaar bent, in de media of in je directe omgeving. Dan wil je weten hoe het precies zit. Er bestaan veel vragen over orgaandonatie.

Hoe ziet je leven eruit als je plotseling op de wachtlijst staat voor een donorhart of een nieuwe nier? En wat gebeurt er in een ziekenhuis op het moment dat een familielid overlijdt en donor wordt? Hoe zit het met de nieuwe wetgeving over orgaandonatie? Wanneer kun je donor worden en tot welke leeftijd? Kun je tijdens je leven organen afstaan? Kortom, heel veel vragen. Daarom is het belangrijk het onderwerp met elkaar te bespreken en je keuze vast te leggen in het Donorregister.

Indringend verhaal
Graag nodigt de werkgroep Gezondheidsvoorlichting en oMase je uit om te luisteren naar Ida Welbers die het indringende persoonlijke verhaal van Frank vertelt. Zij is een nabestaande, die als ervaringsdeskundige voorlichting geeft namens de NTS (Nederlandse Transplantatie Stichting). Heb je vragen over orgaandonatie? Zij nodigen u graag uit om deze vragen te stellen. Graag ziet oMase je op woensdag 19 April in het Buurthuis, Bernadettestraat 43 Mariahout. Aanvang 20.00 uur. Ook vrouwen die geen lid zijn van oMase zijn welkom. Toegang is gratis.