'Zonnehoed'
'Zonnehoed' Foto: Diana Vossen

'De kracht van planten'

Lezing Diana Vossen bij IVN Laarbeek

Aarle-Rixtel - Diana Vossen uit Someren geeft op donderdag 20 april een lezing voor het IVN Laarbeek over het gebruik en de kracht van planten. Planten zijn onmisbaar in het leven. Ze produceren zuurstof, hebben voedingswaarde en geven bescherming. Sommige planten zijn geneeskrachtig. Ze maken gelukkig met hun geur en kleur en ook zijn ze mooi.

De mensen gebruiken elke dag planten. Een ui wordt in de keuken gebruikt, maar ook bij verkoudheid en hoest. Van vlas wordt het zaad gebruikt voor olie en de stengels voor vezels. De olie bevat veel omegavetzuren, maar kan ook gebruikt worden bij obstipatie. De vlasvezel kan gebruikt worden voor linnen en henneptouw. Zo zijn er vele voorbeelden. Tijdens de lezing komen er meerdere planten en hun toepassingen aan bod. Ook zal Diana ingaan op de toepassing van de etherische en natuurlijke oliƫn.

Diana Vossen heeft een opleiding gevolgd tot herborist: ze informeert, adviseert en geeft educatie over de medicinale en cosmetische toepassingen van kruiden en maakt zelf onder andere tincturen, zalfjes, natuurlijke cosmetica, thee, kruidenwijn en kruidenlikeur. Zie ook www.dekruidenmand.nl en www.diaroma.nl. De avond vindt plaats vanaf 20.00 uur in het verenigingsgebouw de Bimd aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel nabij het volkstuinencomplex.