Rotaryclub wil helpen

Laarbeek - De Rotaryclub Gemert – Beek en Donk – Lieshout heeft haar leden individueel gevraagd kenbaar te maken waar de ervaringen liggen in het starten, begeleiden en of besturen van bestaande of nieuwe organisaties. Met deze informatie is een databankje opgezet met daarin de expertise per clublid.

Waarom heeft de Rotaryclub deze inventarisatie gedaan? Het kwam regelmatig voor dat de Rotaryclub werd gevraagd voor het geven van subsidie. Deze mogelijkheid kwam voort uit de opbrengst van het Ballonnenfestijn. Intern heeft de Rotaryclub gesteld dat het niet altijd alleen om euro's zou moeten gaan maar dat de leden hun expertise beschikbaar zouden moeten stellen aan de lokale gemeenschap. Zo gezegd, zo gedaan. Verenigingen, stichtingen of clubs die een plan voor oprichting of continuering hebben kunnen zich wenden tot de Rotaryclub. Als de vraag past bij de expertise van een of meerdere Rotaryleden dan kan een connectie tussen de vragende partij en de club worden gelegd. De inzet van de Rotaryleden kan projectmatig of structureel van aard zijn.

Loopt u met plannen rond, schroom dan niet om contact op te nemen met Rotarylid Jos Veendrick die bereikbaar is via mailadres j.veendrick@upcmail.nl of telefonisch 0492-364866.