Archieffoto LOS op 't Veld (2016)
Archieffoto LOS op 't Veld (2016) Foto: Joost Duppen

Tweede editie pop-uprestaurant met Laarbeekse producten

Reserveren voor LOS op't Veld gaat los

Redacteur: Daan Daniëls

Beek en Donk - Het menu is nagenoeg bekend. Bij de koks dan. Wat de bezoekers van pop-uprestaurant 'LOS op 't Veld' voorgeschoteld krijgen, blijft een verrassing tot het voor hun neus op tafel staat. Wie zich wil verzekeren van een plekje aan een van de tafels van LOS op 't Veld kan dit vanaf komende zondag (16 april) doen. Dan gaat namelijk de website voor reserveringen open. "Alle lichten zijn op groen. Vorig jaar konden we in totaal 1100 bezoekers verwelkomen, ik hoop dat het er dit jaar zo'n 1500 worden", vertelt Robert de Jong van LOS op 't Veld.

Van woensdag 31 mei tot en met zaterdag 10 juni verzorgt een team van ervaren koks, onder leiding van Hans Claas, elf dagen lang een 3-gangenlunch en 4-gangendiner, op een nieuwe locatie. Dit jaar is gekozen voor een stuk land aan de Pater Eustachiuslaan. Ten opzichte van vorig jaar is de locatie groter, met meer ruimte voor de bezoekers. "Ik weet dat mensen 16 april in hun agenda hebben staan. Zodat ze zeker een plekje zullen hebben", weet De Jong. "Reserveren via de website is ook de enige mogelijkheid. Je betaalt meteen en vervolgens krijg je automatisch een bericht terug in je mail. Net zoals je kaartjes koopt bij een concert."

Dit jaar helpen 29 lokale leveranciers mee aan het slagen van LOS op 't Veld. Vanwege de locatie aan de Pater Eustachiuslaan staat Laarbeek als Waterpoort van de Peel nog meer centraal. De Jong is blij dat zoveel leveranciers een plekje willen bemachtigen binnen het LOS op 't Veld concept. Maar het zorgt volgens De Jong ook voor een extra uitdaging. "Allemaal willen ze natuurlijk hun product in het menu krijgen. Daarvoor gaan wel alle credits naar Hans (Claas, red.). Hij voert de keukenbrigade aan, ik lever de ingrediënten. Hij is er met zijn team in geslaagd een smaakvol menu samen te stellen. Dat is goed gelukt. Afgelopen week hebben we het voor de eerste keer geproefd."

Vorig jaar kwamen niet alleen bezoekers uit Laarbeek, zelfs mensen uit België en Duitsland vonden hun weg naar LOS op 't Veld. "We vinden het belangrijk om lokaal te verbinden. Daarom hebben we voor die mensen op de website ook lokale overnachtingsmogelijkheden in kaart gebracht."

Wie een tafel wil reserveren kan vanaf zondag 16 april terecht op www.losophetveld.nl.