Sparta'25 recht rug maar verliest

Beek en Donk - Wilhelmina Boys klopt Sparta'25 met 3-2, de titel als apotheose voor de ploeg uit Best van een succesvol seizoen komt steeds dichterbij.

De tricolores uit Best hebben hun 22e wedstrijd van het voetbalseizoen in een overwinning omgezet. Sparta'25 keerde met een 3-2 nederlaag vanaf sportpark Naastenbest huiswaarts. Wat Sparta'25 ook probeerde, in het eerste uur van de wedstrijd had zij helemaal niets in te brengen tegen de terechte koploper. Op wonderbaarlijke wijze werd het uiteindelijk in de tweede helft toch nog spannend en de supporters van Sparta'25 hadden nog even hoop op een stunt en de supporters van de thuisvereniging konden na het laatste fluitsignaal weer opgelucht ademhalen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Wilhelmina Boys er geen gras over wilde laten groeien, het elftal ging direct op zoek naar de voorsprong. Tweemaal kreeg de spits zijn hoofd tegen een voorzet, maar zowel de lat als keeper Dominique Leenders brachten redding voor de groen-witten. Maar dat een goal niet kon uitblijven was duidelijk. De voorsprong was in de drieëntwintigste minuut een feit. Een afgeslagen bal werd niet helemaal goed geraakt, maar wellicht daarom verdween die bal via een stuit op het harde veld, onderweg onhoudbaar voor Dominique in het doel. Net voor rust zorgde een overtreding voor een strafschop. Dat presentje werd door Wilhelmina Boys uitgepakt, met een 2-0 ruststand tot gevolg.

Sparta'25 wilde fel uit de rust komen, maar het was louter Wilhelmina Boys wat de klok sloeg en de 3-0 was dan ook een logisch gevolg van het veldoverwicht. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar niets was minder waar. Vanaf dat moment rechtte de groenwitten de rug, ging het meer dan voorheen de strijd aan en wist zichzelf weer in de wedstrijd te spelen. Een goed velddoelpunt van Ron Brouwers zette de ploeg op 3-1. Sparta'25 bleef drukken. De verdediging van de Bestenaren moest alle zeilen bijzetten. Dit leidde tot een overtreding in het beruchte strafschopgebied. De rake penalty van René Brouwers bracht Sparta'25 nog terug tot 3-2. Sparta'25 kon de druk er op houden en er ontstonden nog enkele hachelijke situaties voor het doel van de tricolores uit Best. De counters van de tegenstander waren echter ook erg gevaarlijk, maar de verdediging van Sparta'25 en de keeper bleven geconcentreerd spelen. Het was toch voornamelijk billenknijpen voor de supporters van Wilhelmina Boys, die dan ook weer opgelucht ademhaalden toen de goed leidende scheidsrechter Piket na ruim vijf minuten blessuretijd voor de laatste keer floot. Sparta'25 baalde dat de inhaalrace niet is gelukt. Maar al met al een terechte uitslag.

In het paasweekend is het vaandelteam van Sparta'25 vrij. Het 1e speelt op zondag 23 april voor de competitie uit tegen FC Eindhoven, aanvang 14.30 uur.