Overwinning voor Flamingo's

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, reisde zondag af naar Noord-Limburg voor de wedstrijd tegen HBSV 1 uit Hout-Blerick en deed daar wat het moest doen als koploper in de Eerste Klasse van het dameskorfbal.

In de eerste helft was er geen sprake van goed teamwerk. In de aanval kwam de ploeg vaak niet verder dan één geforceerd afstandsschot. Het ontbrak aan overtuiging, er werd teveel gemist en er was niet voldoende dreiging. Er moest duidelijk wat veranderen in de tweede helft. En dat gebeurde ook. Er kwam een sterker en feller team uit het kleedlokaal. De dames vonden elkaar beter in de aanval, er werd veel beter verdedigd en iedereen werd feller in de duels. Dit resulteerde in een mooie teamprestatie, een 9-13 overwinning. De tweede winst op rij in de tweede helft van de veldcompetitie. Op tweede paasdag staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis op sportpark de Heibunders, tegen MKV 1.

Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, stelde teleur in Mariaheide en mist daarmee de aansluiting met de koploper. De tegenstander SCMH 2 pakte hun eerste winstpunten tegen een niet goed spelend Flamingo's. Senioren 2 mistte scherpte en had heel veel kansen nodig om tot scoren te komen. Na een stand van 8-8 werd het in de slotfase nog 10-8 voor SCMH 2. Ook Senioren 2 speelt 17 april thuis. De Horst 2 dat op een gelijk aantal punten staat, komt op bezoek.