Afbeelding
Foto:

Drukbezochte jaarvergadering ZOD Mariahout

Mariahout - De opkomst bij de openbare jaarvergadering van de dorpsvereniging was weer naar tevredenheid. Dit is mede te danken aan de mooie film over Mariahout 2016 en zeker ook aan de presentatie over de toekomst van het klooster Mariënhof. Zie pagina 7 van deze krant.

Dat geldt evenzeer voor de afsluitende presentatie door Michel Groeneveld en Han Leenders over de werkwijze van de werkgroep 'speeltuin D'n Hoge Suute' om een speelruimte in te gaan richten voor deze nieuwe wijk. Naast informeren naar meningen binnen eigen en ook naaste buurtverenigingen en het maken van een moodboard met foto's van wensen, werd de ZOD-jaarvergadering aangegrepen om meer bekendheid te geven aan dit project en het stellen van vragen mogelijk te maken.

Na het goedkeuren van de notulen, het financieel jaarverslag en de herverkiezing van de bestuursleden Anton van Strien, Anoeska Bardoel en Harold de Louw, werd het jaarverslag behandeld. Een paar speciale zaken werden er uitgelicht, zoals de totempaal welke door Wim van Eijndhoven gemaakt wordt en al goed begint te vorderen. De toekomstige aanpak van de sponsoring door de Rabobank, zie website ZOD. Dit houdt in dat de aanvragen voor het Rabofonds niet 15 september maar uiterlijk 15 mei binnen moeten zijn bij het secretariaat van Zorg om het Dorp. Aansluitend gaf Tonnie Lukassen uitleg over de eerste Collectieve Collecteweek Mariahout, welke deze week van start gaat voor 12 goede doelen. Iedereen kan een envelop in de bus verwachten met een toelichtingsformulier waarop de goede doelen aangegeven kunnen worden die eenieder wil gaan sponsoren. Volgende week wordt dezelfde envelop met de ingevulde brief en het gesponsorde bedrag weer persoonlijk bij de bewoners opgehaald.

Ook werd een animatiefilmpje getoond over het toekomstige Processiepark. Binnen afzienbare tijd zal een subsidieaanvraag bij de gemeente Laarbeek ingediend worden, gevolgd door aanvragen bij andere subsidieverstrekkers. De vrijwillige parkploeg van de parochie, welke actief is met het onderhoud van het park, staat in de startblokken om de aanpassingen te helpen realiseren.

Tot slot werden er nog vragen beantwoord over de inrichting van het Oranjeplein en het idee geopperd om ook de inrichting van de Bernadettestraat onder de loep te nemen.

Het bestuur van Zorg om het Dorp kijkt terug op een goede avond waar alle aanwezigen zich zeer betrokken voelden bij de onderwerpen die besproken werden.