Michel Driessen
Michel Driessen Foto:

'Kunstgrasdiscussie' zorgt voor abrupt einde aan 14-jarig voorzitterschap

Michel Driessen stopt als voorzitter van ASV'33

Redacteur: Daan Daniƫls
Fotograaf: Mark Barten

Aarle-Rixtel - Ruzie is er niet, dat benadrukt Michel Driessen thuis aan de keukentafel nog maar eens. Inmiddels is het bij hem een beetje ingedaald dat hij geen voorzitter meer is van voetbalvereniging ASV'33. Hij besloot per direct te stoppen vanwege de kunstgrasdiscussie en de mogelijke schadelijkheid van de rubberen die er op liggen.

In het bestuur van ASV'33 is iedereen in principe tegen het spelen op kunstgras. Alleen de invulling van hoe daar naar te handelen, daar was men het niet over eens. Vooral als het gaat over de ASV-jeugd die eventueel bij een club (ASV heeft zelf geen kunstgras) op kunstgras met die rubberenkorrels zou moeten voetballen. "De GGD en KNVB volgden allemaal het advies van het RIVM", vertelt Driessen. Het RIVM stelt dat er gewoon op kunstgras met rubberen korrels gespeeld kan worden. "Als bestuur is het dan moeilijk vol te houden om niet op kunstgras te spelen. We probeerden om alle wedstrijden die op kunstgras gespeeld moesten worden te verzetten."

Maar wat als clubs daar niet aan mee willen werken? Dat vormde nu het struikelblok voor Driessen. "Een meerderheid van het bestuur vindt dan dat leiders en ouders de keuze moeten maken van wel of niet spelen op kunstgras. Ik vind dat het een bestuursbesluit moet zijn. Ik heb toen in het bestuur gezegd dat als we dit gaan doen, dan houdt het voor mij op." De keuze om te stoppen was geen makkelijke, maar Driessen vond dat hij deze stap toch moest zetten. "Ik vind gewoon niet dat je kinderen een chemische afvalhoop op kunt sturen", want zo ziet Driessen het. "Toen ik nog na aan het denken was over wel of niet stoppen, toen was er bij ASV een pupil van de week. Ik dacht toen dat ik niet mee wil maken dat hij over weet ik hoeveel jaar komt zeggen dat hij ziek is geworden van het kunstgras. Hoe klein die kans ook is."

En zo kan het gebeuren dat er na bijna veertien jaar een abrupt einde komt aan het voorzitterschap van Michel Driessen bij ASV'33. De voetbalclub waar hij vanaf zijn zevende lid is. "Het is nu al heel anders. Afgelopen zondag was ik voor het eerst weer op het sportpark, ging even naar het derde kijken. Dat was toch wel raar."