Joost van der Tol in duel met een HVV-er. Aaron Hurkx en Stijn Donkers (nr. 6) kijken toe Foto:

ELI kan opnieuw niet winnen

Lieshout - Na het eerste thuisverlies tegen Milheezer Boys zijn de Blauwwitten er niet in geslaagd tegen HVV Helmond tot winst te komen. Na 90 minuten stond de 1-1 op het scorebord. Zoals ook in de heenwedstrijd deelden beide ploegen de punten gebroederlijk.

Anders dan het zeer matige duel in Helmond had ELI nu wel recht op de 3 punten. Trainer Theo Donkers kon niet over zijn sterkste formatie beschikken door enige blessures, waardoor het enige tijd duurde voordat het juiste ritme werd gevonden. Het eerste gevaar kwam dan ook van HVV Helmond, dat vrijuit kon spelen. Doelman Robin Evers tikte de inzet van aanvoerder van der Laak uit de bovenhoek. Na 20 minuten kwam de thuisclub voor het eerst echt dreigend voor het doel van de gasten. Goed voorbereidend werk van Roel van Mook kon door Stijn Donkers niet doeltreffend afgemaakt worden. Even later kwam ELI toch op een 1-0 voorsprong. Het was Roel van Mook, die uit een vrije trap vanaf 20 meter de HVV-doelman kansloos liet. ELI leek hierna op weg om de voorsprong uit te bouwen, maar een foutenfestival in de verdediging stelde Sabha in staat om Robin Evers kansloos te laten, 1-1. Direct hierna had Willem Slegers de pech, dat zijn schot nog op het allerlaatste moment door een HVV-er geblokt kon worden. Voor rust waren beide teams nog een maal dreigend. HVV via een vrije trap, die rakelings over ging en ELI, die een schot van Erwin von Kriegenbergh naast zag gaan.

Na rust had de thuisclub een duidelijk veldoverwicht. Een vloeiende aanvalsactie van Willem Slegers kon net niet bekroond worden met een doelpunt van Roel van Mook. Bas Hollanders zag zijn kopbal juist voorlangs gaan. ELI bleef gevaarlijk, maar het lukte niet om de bal bij een grote scrimmage over de doellijn te krijgen. Halverwege de 2e helft zagen de toeschouwers de bal uit een formidabele vrije trap van Aaron Hurkx via lat, paal en de doellijn weer terug het veld in springen. Een kwartier voor tijd leek de verdiende voorsprong dan toch te komen, maar Roel van Mook kwam een teenlengte te kort om de bal voldoende snelheid mee te geven nadat Willem Slegers 2 verdedigers had uitgespeeld. In blessuretijd was het Joost van der Tol, die zijn harde werken bijna bekroond zag, maar ook zijn inzet werd tijdens de laatste scrimmage gepareerd.

Door dit gelijke spel heeft ELI de 3e plaats en het bereiken van de nacompetitie nog niet helemaal veilig gesteld. Komende zondag gaat ELI op bezoek bij S.V. Brandevoort, dat dan kampioen kan worden.