Thea Schrama krijgt de vrijwilligerspenning uitgereikt door Frans van Zeeland
Thea Schrama krijgt de vrijwilligerspenning uitgereikt door Frans van Zeeland Foto: Liesbeth van Boxtel

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Thea Schrama

Fotograaf: Liesbeth van Boxtel

Laarbeek - Namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, heeft wethouder Frans van Zeeland op woensdag 19 april de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan Thea Schrama-Verbakel, in verband met haar afscheid als vrijwilligster van het Zorg Advies Centrum en als bestuurslid van Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout.

Het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout is een vereniging die op lokaal niveau algemene diensten verleent op het gebied van gezondheidszorg. Het lidmaatschap staat open voor inwoners van Lieshout en Mariahout. De vereniging wordt gedragen door vrijwilligers en natuurlijk ook door haar leden. Vanuit de historie staat het Wit-Gele Kruis bekend om wijkverpleging, het beheer van wijkgebouwen en uitleen van hulpmiddelen. Dit laatste is vandaag de dag nog steeds een van haar diensten. Begin 2002 is Thea toegetreden tot de vrijwilligers van het Zorg Advies Centrum (ZAC) van het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout. Haar werkzaamheden bestonden sedert die tijd uit het uitlenen van hulpmaterialen aan de leden van het WGK. In beginsel werd zij ingeroosterd voor één vaste ochtend per week, maar in de praktijk betrof het vaak meerdere dagen. Samen met mevrouw Kuijpers nam zij de bestellingen van uit te lenen en te verkopen producten voor haar rekening. Ook voerde zij de uitleen- en inkoopadministratie met grote accuratesse. Het beheer van het magazijn in de Schutsstraat maakte zij eveneens tot onderdeel van haar takenpakket. Belangrijk om te vermelden is, dat het onderhoud van rolstoelen e.d. door Thea werd geregeld en dat op een manier, welke voor het WGK slechts minimale kosten met zich mee bracht. Haar enthousiasme was altijd groot. Als het niet anders kon, bracht mevrouw Schrama leenartikelen bij de patiënten thuis en vaak zorgde zij via 'ons mobieltje', dat het Wit-Gele Kruis ook buiten de openingsuren bereikbaar was.

Vanaf september 2011 was Thea eveneens bestuurslid van het WGK en functioneerde zij als woordvoerder van het Zorg Advies Centrum binnen het bestuur. Ook als bestuurder was zij altijd bereid tot extra taken en om haar handen uit de mouwen te steken. Thea heeft aan het WGK tenminste 2 uur per week besteed, buiten de bereikbaarheidsuren. Regelmatig heeft zij in al die jaren zeker 5 uur per week in het werk gestoken, nog los van haar bestuurswerkzaamheden.

Tijdens de jaarvergadering nam het bestuur van Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout officieel afscheid van Thea als vrijwilligster en bestuurslid. Het gemeentebestuur heeft Thea bij die gelegenheid onderscheiden met de Vrijwilligerspenning Laarbeek.

Afbeelding