Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Brouwerijen presenteren speciaalbieren tijdens 'Bierklank'

Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Aarle-Rixtel - In Nederland wordt steeds meer speciaalbier gebrouwen door kleinschalige brouwerijen. In 1980 waren er 7 brouwerijen in Nederland, nu meer dan 300. Probeer je favoriete biertje dan maar eens te vinden. Daarom zijn bierfestivals zo sterk in opkomst de laatste jaren. Zondag werd het festival 'Bierklank' gehouden in de voormalige klokkengieterij in Aarle-Rixtel. 7 regionale brouwerijen presenteerden daar hun speciaalbieren.

Het is een laagdrempelige manier om veel verschillende bieren te proeven en gezellig kennis te maken met speciaalbier en hun brouwers. De stands werden bemand door de brouwers zelf en zij konden alle vragen van de vele toegestroomde bezoekers beantwoorden en het verhaal achter hun bier vertellen. Naast het proeven van de verschillende bieren was er live muziek zijn en was er ook van alles te eten.

Speciaalbieren waren afkomstig van Brouwerij Laarbeek (Aarle-Rixtel in de oude klokkengieterij), Brouwerij de Gieterij (Aarle-Rixtel in de oude klokkengieterij), Hooglander (Aarle-Rixtel), Brouwerij Lux (Eindhoven), Brouwerij de Natte Gijt (Weert), Brouwerij Eeuwig Zonde (Someren) en Brouwerij Nuenhem (Nuenen). Kijk op www.mooilaarbeek.nl voor alle foto's.

Afbeelding