Afbeelding
Foto:

Boerdonk herdenkt oorlogsslachtoffers

Boerdonk - De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Sint Nicolaas uit Boerdonk en de dorpsraad van Boerdonk gaan op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdenken.

Groep 7 en 8 hebben het oorlogsmonument in Boerdonk geadopteerd en mogen zich adoptieklas noemen. Zij zijn al druk bezig met het thema oorlog. Samen met de dorpsraad hebben ze een programma opgezet voor 4 mei. Samen nodigen zij iedereen in Boerdonk uit om samen met hen de oorlogsslachtoffers te herdenken bij het Lancaster monument aan de Bosscheweg.

Programma donderdag 4 mei
19.15 uur: Verzamelen voor de Hazenpot
Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen plaats nemen in de dorpsauto. Ze lopen in stille tocht naar het kerkhof waar de kinderen van groep 7 en 8 een bloem leggen en een groet brengen aan Harrie v.d. Akker en aan de Indiƫ veteranen. Stille tocht trekt weer verder, route Pastoor van Schijndelstraat, Geluckweg, Veerstraat, Bosscheweg.
19.55 uur: Aankomst monument, er staan stoelen waar u op kunt gaan zitten.
20.00 uur: 2 minuten stilte

Hierrna volgt een toespraak door de wethouder, dorpsraad Boerdonk, de kinderen lezen gedichten voor en er worden bloemen gelegd. The Last Post wordt gespeeld en het Wilhelmus wordt ten gehore gebracht. Daarna lopen ze gezamenlijk weer terug naar de Hazenpot waar voor iedereen een kopje koffie of thee klaar staat.

Ze hopen u alle te mogen begroeten om samen met hen nog eens stil te staan bij al die mensen die in de oorlog hebben gevochten, geleden en zijn gestorven.