De Telekids discoshow tijdens het OranjeFestival
De Telekids discoshow tijdens het OranjeFestival Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Deelnemers en bezoekers blij met keuze voor Anker

Eerste OranjeFestival is geslaagd!

Beek en Donk - Het eerste OranjeFestival mag als geslaagd bestempeld worden. Zo'n 600 bezoekers in muziekcentrum het Anker tijdens Koningsnacht en een geslaagde Koningsdag met nog veel meer bezoekers over de gehele dag heen zorgden voor het succes.

Hoewel de verplaatsing naar de binnen locatie uiteraard voor wat logistieke uitdagingen zorgde, is iedereen daar goed mee omgegaan. Het zorgde voor een gemoedelijke, gezellige Koningsdag sfeer. De deelnemers en bezoekers aan het evenement hebben, vrijwel zonder uitzondering, aangegeven blij te zijn dat men niet in de kou op het Heuvelplein hoefde te vertoeven. De organisatie moest, vanwege allerlei organisatorische aanpassingen, al op maandag beslissen het evenement buiten- dan wel binnen te houden. Gezien de verwachte kou en eventuele neerslag werd, achteraf gelukkig, gekozen om naar binnen te gaan.

Koningsnacht
Voor het eerst werd er in Beek en Donk ook op Koningsnacht een groot evenement gehouden. Zo'n 600 muziekliefhebbers wisten deze avond muziekcentrum het Anker te vinden. Hier waren het de Foute Vinylshow en de superband STOOT! die voor een perfect verjaardagsfeestje zorgden ter ere van Koning Willem Alexander. 'Goede keuze om het binnen te houden', was een vaak gehoorde opmerking tijdens deze avond. Velen gaven aan, zoals de organisatie ook had verwacht, dat men niet naar het Heuvelplein zou zijn gekomen wanneer het evenement buiten in de avond kou had plaatsgevonden.

Koningsdag
Op Koningsdag zorgde de binnen locatie voor extra uitdagingen in verband met de beschikbare ruimte. Vooral de deelnemers aan de vrijmarkt en de deelnemers met een informatiestand moesten daarom wat inschuiven. Ook zij gaven na afloop echter aan het heel gezellig gevonden te hebben. De kinderen kwamen ruim aan bod bij de RTL Telekids Discoshow. Van 13.00 tot 16.00 uur werden alle, voor de kinderen bekende, hits gedraaid en bleken zij zo ongeveer alle danspasjes en teksten te kennen. Het was een prachtig gezicht om dit gade te slaan. Ondertussen ging de vrijmarkt door en kon men informatie inwinnen bij een aantal organisaties. Burgemeester van der Meijden bezocht, met het voltallige college, het evenement en hield er een toespraak. Harmonie O&U bracht een muzikale aubade, en het Gilde Sint Antonius een vendelgroet. DJ Drace, DJ Joran en de geweldige 10-mans feestband L!NK sloten vervolgens het OranjeFestival af. Hoewel het de gehele dag een komen en gaan van vele mensen was geweest, bleek de belangstelling voor de laatste avonduurtjes tegen te vallen. Het mocht de pret van het eerste succesvolle OranjeFestival echter niet meer drukken.

Café Thuis, Café v.d. Burgt, Café de Tapperij en de stichting Color Fun! bedanken via DeMooiLaarbeekKrant iedereen die een bijdrage heeft geleverd. "Speciaal harmonie O&U verdient een pluim voor de zeer flexibele en meedenkende medewerking", aldus de organisatie. Ondertussen geeft men aan alweer nieuwe ideeën en verbeterpunten te hebben voor volgend jaar. "Ook dan geniet het onze voorkeur dat de zon schijnt en het festival zonder problemen buiten gehouden kan worden", zo besluiten de organisatoren.