Carlijn Beniers
Carlijn Beniers Foto:

DJ Contest in Aarle-Rixtel

Redacteur: Stijn Geene

Aarle-Rixtel - Op het kerkplein in Aarle-Rixtel verkopen veel kinderen tijdens Koningsdag hun oude spulletjes. Veel kinderen spelen spelletjes. Maar er valt een ding op. Over het hele plein klinkt muziek. De DJ contest is er weer. Jonge DJ's draaien plaatjes, deze zijn over het hele plein te horen.

Wat houdt de DJ contest in?
De DJ contest is een wedstrijd waaraan kinderen mee kunnen doen. Het wordt georganiseerd door Cendra jongerenwerk uit Aarle-Rixtel. De kinderen mogen dan plaatjes draaien, degene die de beste DJ is, wint twee kaartjes voor WiSH Outdoor. Er waren vijf rondes en een voorronde. Veel jonge talenten deden mee, maar alleen de drie beste zijn in de finale terecht gekomen. De finale was op koningsdag. Alle finalisten hadden er zin in. Sommigen vonden het best spannend, maar ze hadden er goed voor geoefend. Ze hebben les gehad hoe ze het beste muziek konden draaien. Hierdoor waren ze er helemaal klaar voor. Toen ze eenmaal op het podium stonden barstte het feestje los. Het hele plein feestte mee.

DJ Carlijn
Carlijn Beniers (10) uit Aarle-Rixtel deed mee. Ze vindt het super leuk om muziek te draaien. Ze heeft van haar broer en vader geleerd hoe ze het best muziek kon draaien. "Toen ik hoorde dat er een DJ contest was, heb ik me meteen aangemeld. Het leek me erg leuk om mee te doen. Nu sta ik in de finale." Ze heeft erg veel geoefend. Ook heeft ze les gehad van een echte professionele DJ. Ze was er dus helemaal klaar voor. Ze vond het nog wel een beetje spannend. Ze ging voor de eerste keer voor publiek optreden. Ze mag eindelijk het podium op. De zenuwen vallen langzaam van haar af. Ze voelt zich al helemaal thuis op het podium. Ze draaide super goed. Iedereen was al trots op haar. Alle kandidaten hadden het goed gedaan. De jury had het moeilijk. Na lang beraad kwam de jury met het verlossende woord. 'Iedereen heeft het super goed gedaan. Maar voor het eerst in de geschiedenis van het DJ contest heeft een meisje gewonnen'. Carlijn had gewonnen. Ze heeft twee kaartjes voor WiSH gewonnen.

Ze kan nu zelf de beste DJ's gaan bekijken. Misschien wordt ze later wel top DJ en komt zijn in het rijtje van Armin van Buuren en Hardwell. De MooiLaarbeekTeenz hopen haar nog ooit als grote DJ te zien en te horen.

Afbeelding