De dames van Mariahout vieren het kampioenschap!
De dames van Mariahout vieren het kampioenschap! Foto:

Vrouwen vv Mariahout kampioen

Mariahout - De dames van vv Mariahout traden zondag 30 april aan voor de wedstrijd waar ze al maanden naar hadden uitgekeken. Bij winst of gelijkspel tegen de dames van WEC mochten zij zich met indrukwekkende cijfers kampioen noemen in de 6e klasse. Vanuit Mariahout was een flinke supportersschare meegekomen om de dames een warm hart toe te dragen.

Onder een prachtig lentezonnetje werd er iets over tienen dan eindelijk afgetrapt. De dames moesten even zoeken maar langzaam kwam de geoliede machine op gang. Naarmate de wedstrijd vorderde, vonden de dames elkaar steeds beter en werd de tegenstander op eigen helft gehouden. Het werd snel duidelijk dat WEC niet van plan was het kampioensfeestje met een week uit te stellen.

Halverwege de eerste helft was het moment dan eindelijk daar dat de 0-1 op het scorebord gezet kon worden. Elke Dekkers gaf de bal vanaf links prachtig voor en Marsha Bekkers, die even daarvoor de 16 in was gelopen, wist de bal in het doel te schieten. De druk was er af! WEC werd in het restant van de eerste helft goed op eigen helft gehouden maar een goal bleef uit.

De tweede helft: de allerjongste supporters, voorzien van 'blaasinstrumenten', variƫrend van rolfluitjes tot een heuse stadiontoeter, bliezen de longen uit hun lijf en de 0-2 door Anke Roijackers viel dan ook al snel. Even later was het nieuweling Kim Berkvens die haar eerste kampioenswedstrijd extra feestelijk wist te maken door een doelpuntje mee te pikken. Bij een scrimmage voor de goal zag ze dat de keepster de bal niet klemvast had en wist ze de bal alsnog in het doel te tikken.

De wedstrijd gaat niet de boeken in als een wedstrijd met het spreekwoordelijke bloed aan palen. Iedereen heeft speeltijd gekregen, er is aan beide kanten geen onvertogen woord gevallen. Een echte strijd met pittige duels bleef uit, het was er gewoon de wedstrijd niet naar. WEC had niets te winnen of te verliezen en winst van vv Mariahout was niet noodzakelijk doch zeer gewenst.

Na het eindsignaal werd keepster Nicole direct bestormd door alle dames van het team inclusief coaches en staf. Een champagnefontein en twee rookbommen maakten het feest op het veld compleet. De dames gingen feestend de kleedkamer in en hebben er inmiddels een prachtig, twee dagen durend, kampioensfeest op zitten. Nog nagenietend van deze twee prachtige dagen gaan ze zich nu opmaken voor hopelijk nog een feestje! Op 21 mei wacht namelijk de bekerfinale tegen RKVB uit Baexem.