Cor Opheij
Cor Opheij Foto:

Twee onderscheidingen in Boerdonk

Boerdonk - Ria Vilier-Swartjes en Cor Opheij uit Boerdonk hebben woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding ontvangen. Beide zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ria Vilier-Swartjes
Sinds 1990 is Ria binnen Boerdonk actief. Bij de Sint Servatiusparochie is ze lid van diverse werkgroepen en houdt ze zich bezig met de daarbij behorende activiteiten, zoals het samenstellen van vieringen en is ze redactielid van het parochieblad. Ook bestuurlijk is Ria van vele markten thuis. Van KVO naar Dorpsraad Boerdonk en via ZLTO Veghel naar RKSV Boerdonk waar ze als zeer betrokken vrijwilliger hand- en spandiensten verricht en diverse activiteiten organiseert. Sinds de oprichting van het bibliotheekpunt in Boerdonk is ze daar vrijwilliger, maar ook D'n Hazenpot kan bij haar aankloppen als ze vrijwilligers nodig hebben. Momenteel is Ria voorzitter van de Zonnebloem Erp-Keldonk-Boerdonk, heeft zitting in diverse commissies en is vaak aanwezig bij activiteiten voor de gasten.

Cor Opheij
Voetbal loopt als een rode draad door het leven van Cor. Sinds 1972 actief bij RKSV Boerdonk. Begonnen als jeugdleider, doorgegroeid naar hoofdjeugdleider en toegetreden tot het bestuur van de voetbalclub. Momenteel is Cor wedstrijdsecretaris voor de senioren- en juniorenelftallen en verzorgt hij voor zowel de uit- en thuiswedstrijden van het eerste team het verslag op de lokale radio. Cor is niet alleen actief voor de voetbalclub. Ook andere verenigingen, zoals CV de Zandhazen, SOBC en Dorpsfeest Boerdonk doen nooit vergeefs een beroep op hem. Cor biedt altijd een helpende hand tijdens het opbouwen en afbreken bij diverse activiteiten.

Ria Vilier-Swartjes