Debutant Thimo v.d. Steen (17) schiet ASV naar winst in blessuretijd

ASV'33 boekt bescheiden zege op Olympia Boys

Aarle-Rixtel - ASV'33 heeft zich hersteld na de oorwassing vorige week bij MULO, Olympia Boys werd verslagen met het kleinst mogelijk verschil: 2-1.

ASV'33 kon maar een ding doen, en dat was winnen van het in degradatienood verkerende Olympia Boys. De wedstrijd begon ook nog eens een kwartier laten omdat de Ommelnaren het tenue per vergissing in Ommel hadden laten staan.

ASV'33 begon fel aan de wedstrijd en liet nu ook wel degelijk zien zich te willen herstellen, en de wil om de winnen was er wel degelijk. Al na vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Thijs van Uden werd op snelheid aangespeeld en vrij voor de doelman schoot hij de bal onhoudbaar binnen. ASV'33 kreeg veel kansen in de eerste helft, maar het nodige geluk en de precisie ontbrak. Olympia Boys kreeg haar eerste kans na 38 minuten spelen, een vrije schop net buiten de zestien werd keihard ingeschoten, Marnic van Rosmalen, de doelman van ASV'33 kon de bal niet vasthouden en in de rebound wist Nick Megens Olympia Boys tegen de verhouding in op een gelijke stand te brengen. Vlak voor het rustsignaal nog een gevaarlijke actie van Olympia Boys, maar de kopbal ging hoog over.

Na de rust werd het spel wat rommeliger en Olympia Boys dacht dat er meer te halen viel in Aarle-Rixtel dan een gelijkspel. Maar een goede aanval van ASV'33 in de 48e minuut eindigde middels een inzet van Pim Dubois op de paal van het Ommelse doel, en dat had de Ommelse hoop al kunnen doen vervagen. Er kwam van Olympia Boys wel meer strijd in het spel, en ASV'33 werd dan ook fel op de huid gezeten. Na een kleine 10 minuten in de 2e helft de eerste kans voor Olympia Boys, maar weer ging deze inzet hoog over het Aarlese doel. Even later een levensgrote mogelijkheid voor ASV'33, Thomas Fritsen en Thijs van Uden kwamen vrij voor het Ommelse doel, maar te lang treuzelen gaf de verdediging van Olympia Boys kans om verdienstelijk in te grijpen. Een kleine 10 minuten voor het eindsignaal wederom pech voor ASV'33, nu was het Ronnie Heijmans die zijn inzet op de paal zag belanden.

Thimo v.d. Steen mocht van trainer Han van Rosmalen in de 72e minuut zijn debuut als 17-jarige gaan maken in de hoofdmacht van ASV'33. Na al enkele malen gevaarlijk voor het doel van Olympia Boys te zijn geweest wist Thimo in de 92e minuut zijn debuut te bekronen met een mooi doelpunt, Ronnie Heijmans gaf een mooi steekpasje op Thimo, die vrij voor de doelman verscheen, met een mooie schuiver bracht hij de 2-1 stand op het scorebord, in het voordeel van ASV'33. Even later klonk het eindsignaal en kon ASV'33 drie punten bijschrijven. Niet met goed voetbal, maar wel met een gezonde dot werklust, dat nu wat gelukkig, maar wel verdiend, drie punten opleverde.

Komende zondag staat de uitwedstrijd bij het Eindhovense Pusphaira op het programma.

Opstelling ASV'33: Marnic van Rosmalen, Bart Wilms, René de Vries, Pim v.d. Tillaart, Pim Dubois, Teun van Asten (65e Robbert Mol), Mark Smits, Thijs van Uden, Ronnie Heijmans, Thomas Fritsen (72e Thimo v.d. Steen), Nick Hendriks.