Afbeelding
Foto:

Mariahout is zuinig op tradities

Mariahout – Het was zover op 27 april. Koningsdag werd dit jaar gevierd bij en in het Buurthuis vanwege het te verwachten slechte weer. Gelukkig viel het mee en kon de dag in het zonnetje geopend worden. Dat gaat al jarenlang volgens dezelfde traditie. En hier is de organisatie trots op.

Harmonie Sint Caecilia speelt het Wilhelmus en het Gilde Sint Servatius brengt de vendelgroet. Tevens wordt de vlag gehesen door een vrijwilliger die in het zonnetje gezet wordt. Dit jaar was het Lambert Sanders. Actief voor Yammas, Zorg om het Dorp, Kindervakantieweek, Openlucht theater en vrijwilliger voor het Buurthuis. Ook werd de ZOD-werkgroep 'Koningsdag' naar voren geroepen omdat deze ook dit jaar weer een prachtig Oranjefeest georganiseerd heeft. Met luid applaus werden Debby Roeters, Kim van der Linden, Martin van den Heuvel, Heiko van Berlo en Marsha Bekkers alvast bedankt voor hun inzet.

Het werd een leuke en gezellige dag met veel variatie. Want 'alles mag met Koningsdag'. Dit alles dankzij de komst van de gezinnen en de inzet van vele vrijwilligers bij het schminken, pannenkoekenbakken en de kinderspelen. En niet in de laatste plaats dankzij de gastvrijheid van het personeel van het Buurthuis.