Vlnr.  Maria Cuypers, Jan Verbakel, Mariet de Koning en Nelly van Veghel. Betsie Leenders ontbrak op de ALV en staat dus niet op deze foto.
Vlnr. Maria Cuypers, Jan Verbakel, Mariet de Koning en Nelly van Veghel. Betsie Leenders ontbrak op de ALV en staat dus niet op deze foto. Foto:

Winterkampioenschap Jeu de Boulesclub Beek en Donk

Beek en Donk - In de zevende en laatste ronde van het winterkampioenschap, van Jeu de Boulesclub Beek en Donk, moest de beslissing vallen wie zich winterkampioen van het seizoen 2016/2017 zou mogen noemen. Op grond van de voorgaande competitieronden waren er nog vier kandidaten: 1. Nelly van Veghel met 13 gewonnen partijen, 2. Wim van de Kolk met 12 gewonnen partijen, 3. Thea van de Kolk met 11 gewonnen partijen en 4. Els van Hoogstraten met 10 gewonnen partijen.

Voor de tweede plaats waren nog 9 kandidaten en voor de derde plaats nog 10. Er waren dus nog volop kansen en spanning! In zo'n ronde worden drie partijen gespeeld. De nummers 1,2 en 3 verloren hun eerste partij, maar Els won haar partij; de spanning steeg! In de tweede ronde verloren Nelly en Wim weer en wonnen Els en Thea. Met Nelly (13 gewonnen partijen) en Els, Thea en Wim elk 12 gewonnen partijen ging de derde ronde in! De dames verloren allen hun partij en Wim won dit keer. De situatie was nu: Nelly en Wim 13 gewonnen partijen en Els en Thea 12 gewonnen partijen. De pluspunten moesten nu de beslissing brengen. Dit leverde de volgende einduitslag op: 1. Wim van de Kolk 13 gewonnen partijen en 57 pluspunten. 2. Nelly van Veghel 13 gewonnen partijen en 39 pluspunten. 3 Thea van de Kolk 12 gewonnen partijen en 53 pluspunten, en 4. Els van Hoogstraten 12 gewonnen partijen en 51 pluspunten. Dus mocht Wim uit handen van voorzitter Els van Hoogstraten de wisselbeker in ontvangst nemen.

Maar ook de andere clubleden deden hun uiterste best om hun positie op de ranglijst nog te verbeteren en dat resulteerde in behoorlijke verschuivingen in het klassement. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn met etentje bij restaurant 'De Pelgrim' in Mariahout. Wilt u ook deelnemer worden aan zo'n leuk, gezellig en spannend toernooi? Dat kan. Bel 0492-463747 voor inlichtingen.

Jubilarissen
In de Algemene Leden Vergadering (ALV) van vrijdag 21 april werden 5 jubilarissen in de bloemetjes gezet, te weten: Maria Cuypers en Nelly van Veghel (beiden 15 jaar lid), Mariet de Koning, Betsie Leenders en Jan Verbakel (10 jaar lid). Jeu de boules club ziet hen alle vijf graag nog heel lang als lid van hun club!

Cor Vermeulen winnaar Oranjetoernooi
Bij de Beek en Donkse jeu de boulesclub werd zaterdag 29 april het Oranjetoernooi gespeeld. Het weer was hen welgezind en de opkomst was bijna 80%. Er werden zoals gewoonlijk 3 partijen gespeeld en het ging er gezellig aan toe. Iedereen wilde natuurlijk de wisselbeker winnen, maar uiteindelijk was Cor Vermeulen de winnaar met 3 gewonnen partijen en 18 pluspunten. Hij mocht uit handen van voorzitter Els van Hoogstraten de Jan van den Heuvel trofee in ontvangst nemen. Tweede werd Theo van Hoogstraten met eveneens 3 gewonnen partijen en 13 pluspunten en derde werd Nelly van der Heijden met 2 gewonnen partijen en 12 pluspunten.

Oranjetoernooi, vlnr. Els van Hoogstraten, winnaar Cor Vermeulen, Theo van Hoogstraten (2) en Nelly van der Heijden (3)