Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Bijzondere 'feest-voetbaldag' op het Piet van Thielplein

Redacteur: Rudy van den Enden
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - Voor de derde keer op rij en voor de eerste keer op het Piet van Thielplein, werd de Nationale Straatvoetbaldag gehouden op Nationale Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei.

Het geheel was weer in handen van Tienerwerk 'De Boemerang' en Laarbeek Actief, onder aanvoering van Catti Baks en Jaccy van den Enden, bijgestaan door ongeveer 20 vrijwilligers. Voorwaar een hele organisatie, die het dan ook groots wilde aanpakken.

Nieuwe locatie
Op het Piet van Thielplein werd één groot voetbalveld geposteerd, omringd door een 'stoelentribune', twee vangnetten en een heuse disco-vrachtwagen, die een geweldige sfeer creëerde, hoewel het toch zo'n tien graden te koud was, voor de tijd van het jaar. Maar dat mocht de pret niet drukken, de voetballertjes leden hier niet onder en in verschillende leeftijdsgroepen werd er dan ook op het scherpst van de snede gevoetbald, met immer een prima sportiviteit op de straatstenen tonend.

Sponsoring
Zonder sponsoring géén feestje voor de 'kids' en zo werd een perfect veldje, de aankleding en dergelijke gesponsord door Dorpsplatform Aarle-Rixtel, Dorpsraad Beek en Donk, de gemeente Laarbeek en de Rabobank. De prijzen werden aangeboden door Intertoys Beek en Donk (6- tot 9-jarigen), Pannenkoekenrestaurant Pluk (10- tot 12-jarigen) en Outdoor Laarbeek (13- tot 15-jarigen), die ieder voor erg leuke presentjes zorgden.

Verder zorgde Laarbeek Actief ervoor, dat de eerste plaatsen in de diverse leeftijdsgroepen een praktisch schoenen-/gymtasje kregen aangeboden en de SVBN (StraatVoetbalBond Nederland), had medailles beschikbaar gesteld voor de plaatsen 1, 2 en 3. Zo was er voor eenieder een aandenken aan deze bijzondere 5 mei, 'feest-voetbaldag'! Natuurlijk werden de vrijwilligers ook niet vergeten en zorgde Eethuis De Donck voor de inwendige mens.

De dag werd opgeluisterd door een 7-tal disc-jockeys, die hun 'kunsten' vertoonden achter de draaitafels en zo voor veel gezelligheid op het plein zorgden. Teenevents Laarbeek en Imex Events waren hier verantwoordelijk voor.

13 teams
Liefst 13 teams hadden zich aangemeld; 5 teams in de categorie 6-9 jaar. Hier kwam het team 'de Vuurspuwers' uit Lieshout als winnaar uit de bus. In de categorie 10-12 jaar deden 6 teams mee en werd D1 Matties uit beek en Donk eerste. Bij de 'oudsten' deden maar twee teams mee, waar Sparta'25 winnaar werd. De Matties en Sparta'25, de twee oudste teams, mogen door hun overwinning naar Amsterdam, waar zij finalerondes mogen spelen. Deze landelijke finale vindt plaats op 17 juni.

Nevenactiviteiten
Gedurende de dag werd het publiek, en ook alle winkelende mensen die 'even' kwamen kijken, niet alleen getrakteerd op voetbal. Zoals gezegd kwam er de hele dag opzwepende muziek uit de boxen, maar kon men ook genieten van mooie dansen, verzorgd door danseressen van dansschool Manders uit Gemert.

Ook waren er twee balvirtuozen, Tom Vegter en Nasser El Jackson, die geweldige freestyle oefeningen lieten zien en bijna konden 'toveren' met een bal.

Daarnaast was er even een 'oponthoud' en gaven alle aanwezigen een groot applaus voor een groot aantal lopers. Zij kwamen langs gerend met het bevrijdingsvuur uit Wageningen, onder aanvoering van wethouder Briels en vergezeld van een paar mooie oorlogsvoertuigen.

Al met al dus een zeer enerverende en verrassende Straatvoetbal- annex Bevrijdingsdag, die uiteraard weer een vervolg verdiend in een volgend kalenderjaar en waar iedereen met een tevreden en goed gevoel op kan terugkijken.

Afbeelding
Afbeelding