Thomas Beniers bij de repetitie
Thomas Beniers bij de repetitie Foto:

Kaartjes reeds te koop

'Halve' finale Maistro

Aarle-Rixtel - Er wordt al weken zeer druk gerepeteerd door de kandidaten om deze titel en de prijs voor het goede doel in de wacht te slepen. De begeleiders hebben een zware taak om de kandidaten, waarvan de meeste nog nooit met muziek in aanraking zijn geweest, de kneepjes van het dirigenten vak bij te brengen.

Een van deze begeleiders is Madelon van Berne. Zij heeft de fanatieke Thomas Beniers onder haar hoede. Thomas gaat graag een uitdaging aan en heeft daarom ook niet lang getwijfeld over zijn deelname aan dit project. Madelon en Thomas zijn nu wekelijks aan het repeteren om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Madelon geeft aan dat het knap is wat Thomas al in een korte tijd geleerd heeft. Zoals: waar zitten alle muzikanten in het orkest, een partituur volgen, hoe sla ik de maat en wat moet ik aangeven aan de muzikanten. Veel mensen denken dat het heel makkelijk is, maar daar denkt Thomas nu wel anders over. Zijn vrienden hebben gevraagd welke muziekstukken hij moet dirigeren, maar dat geeft hij pas prijs op zaterdag 20 mei!

Dus kom allemaal op zaterdag 20 mei om 20.00 uur, naar de Dreef in Aarle-Rixtel, om Thomas en al de andere kandidaten samen met harmonie De Goede Hoop in actie te zien. Je kunt kaarten kopen bij van Dijk en bij de Boerenbond. Eén kaartje kost €6,00, maar wil je de vier kandidaten die doorgaan naar de finale ook nog bezig zien op 8 juli dan kun je voor €10,00 twee kaarten kopen.