FC van de Burgt snoept Lindeboom een punt af

Aben & Slag kampioen van de B-klasse

Beek en Donk - De felicitaties gaan uit naar Aben & Slag Advocaten. Zij sleepten op deze 4e mei de eerste titel in haar bestaan binnen. Het won, weliswaar billen knijpend, van BrabantTent met 4-3.

Een zege zou voor Aben & Slag voldoende zijn om zich kampioen te mogen noemen. Ze lieten er dan ook geen gras over groeien en een 3-0 voorsprong stond rap op het scorebord. BrabantTent, dit jaar niet in haar gebruikelijke doen, toonde zich een stugge tegenstander en kwam nog akelig dichtbij in de slotfase. De 4-3 gemaakt door P. Otten zorgde voor onrust in de Aben & Slag-gelederen, maar uiteindelijk trokken ze de winst over de streep en was het bevrijdende feest daar. De terechte kampioen, die zeker na de winterbreak indruk maakte, mag zich nu gaan meten met de teams in de A-klasse.

In die A-klasse, waar alles inmiddels is beslist zo lijkt het, speelden kampioen Café-Zaal de Tapperij en Danny Megens Keurslagerij een boeiend potje zaalvoetbal. R. Ros en C. van den Boogaard waren namens De Tapperij productief deze avond met beiden twee doelpunten. Mede daardoor kwam het comfortabel op een 4-1 voorsprong en leek het kat in het bakkie te zijn. De Keurslagerij dacht er anders over en legde de Tapperij nog het vuur aan de schenen. De 2e treffer van J. Huibers bracht de Keurslagerij op de drempel van een puntendeling: 4-3. Het was C. van den Boogaard vlak voor tijd namens de Tapperij aan alle onzekerheid een eind maakte en zo wonnen de champions met 5-3.

Het reeds gedegradeerde FC van de Burgt en runner-up Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs streden om des keizers baard. De eer en trots stonden op het spel. FC van de Burgt, eerder dit seizoen wist het knap van Lindeboom te winnen, bleek ook vandaag een lastig te nemen horde voor Lindeboom. In dit gelijk opgaande duel werden de doelpunten aan beide zijde eerlijk verdeeld. T. Kluytmans aan de ene zijde en J. Gerrits aan de andere produceerden er beiden twee en hadden daarmee een fiks aandeel in het 4-4 gelijke spel.

Ook in het duel tussen 1.FC Geerts en Rijwielhandel van den Berg stond niets groots op het spel. 1.FC Geerts staat en blijft 3e in de rangschikking, de Rijwielhandel zou bij winst nog een plekje kunnen stijgen. Dat lukte hen niet. 1.FC Geerts bleek uiteindelijk een klein maatje te groot. Het duel kende veel evenwicht en nadat de 1-0 in het voordeel van 1.FC Geerts op het scorebord werd gezet was het tien minuten laten alweer gelijk. De winnende treffer viel 8 minuten voor het einde. P. van der Bruggen joeg met zijn Torinstinct de 2e van de avond voor 1.FC Geerts tegen de touwen. Zodoende wonnen zij nipt met 2-1 van de Rijwielhandel.

De B-klasse kende deze avond ook nog één duel. Hurkmans Plaatwerk BV moest zien af te rekenen met Meulensteen/van Lieshout. Omdat eerder op de avond Aben & Slag won, kende deze wedstrijd niet meer het gedwongen karakter voor Hurkmans om te winnen. Dat deden ze wel en met 3-0. Daardoor blijft én de ongeslagen status intact én komt het nu op gelijke hoogte met de nummer 2. Meulensteen/van Lieshout bleef in dit duel lange tijd bij, maar moest uiteindelijk in de slotfase toezien hoe Hurkmans de beslissing forceerde. De eenzame 4e plek blijkt Meulensteen dit seizoen goed om het lijf te passen.