Onnodige nederlaag Sparta'25

Beek en Donk - In de laatste uitwedstrijd van dit seizoen heeft Sparta'25 een onnodige nederlaag geleden tegen het laag geklasseerde SBC (Son en Breugel).

In het eerste kwartier golfde het spel op en neer. Jaccy van den Enden was met een schot op de lat nog het dichtst bij de openingstreffer. Die kwam in de 18e minuut op naam van Rinse Wiekema die met een sublieme lob over doelman Dominique Leenders Sparta'25 het nakijken gaf. In de 32e minuut werd een diepe bal van Robert van Lankveld slecht verwerkt in de Sonse verdediging. Jeremy Raaijmakers maakte dankbaar gebruik en schoot beheerst de gelijkmaker binnen,1-1. Nauwelijks één minuut later zette Robert van Lankveld met opnieuw een dieptepass Jaccy van den Enden in kansrijke positie voor het SBC doel. Helaas ging zijn schot naast. Enkele minuten voor rust kwam Sparta'25 op een verdiende 1-2 voorsprong. Een snel genomen vrije trap leverde balbezit op voor René Brouwers. Hij kapte zich fraai vrij op de rand van de 16 en krulde de bal succesvol in de verre hoek. Kort na rust leek Sparta'25 de wedstrijd te beslissen. Robert van Lankveld bereikte Rick van Heijnsbergen die de bal met de borst controleerde en beheerst binnen schoot, 1-3. Ondanks deze riante voorsprong verdween het initiatief van de groenwitten als sneeuw voor de zon. Plotseling werd SBC een stuk feller en won de oranje-zwarte formatie het merendeel van de duels. Dit veranderde spelbeeld resulteerde in drie treffers voor de thuisploeg, die via Joren Koeter, Rinse Wiekema en John Egelmeers op een 4-3 voorsprong kwam. Van Sparta kant stond hier slechts een vrije trap op de paal van René Brouwers tegenover. In de slotfase was de thuisploeg enkele keren dicht bij een 5e treffer. Maar die bleef Sparta'25 gelukkig bespaard.

Kampioenskoorts bij Sparta'25
De grootste vraag die voetballend Nederland aanstaande zondag bezig houdt is of Feyenoord toch nog kampioen gaat worden. Bij Sparta'25 hebben ze zondag ook te maken met kampioenskoorts. Zowel Sparta 3 als Sparta VR1 wonnen afgelopen weekend hun voorlaatste competitiewedstrijd. Ook hun directe concurrenten wonnen, waardoor het voor beide teams aanstaande zondag D-Day is in Beek en Donk.

Sparta 3 neemt het om 10.00 uur op tegen Mierlo-Hout 3. De Spartanen moeten winnen om kampioen te worden. Dit geldt overigens ook voor Mierlo-hout, want beide teams hebben evenveel punten. Bij een gelijkspel volgt een beslissingswedstrijd. Het team met het beste doelsaldo heeft het recht om deze wedstrijd op eigen terrein te spelen.

Sparta'25 VR1 speelt om 11.00 uur thuis tegen Rhode VR1. De vrouwen van Sparta'25 hebben aan een gelijkspel al voldoende voor het kampioenschap. Dat het een zware wedstrijd wordt is zeker. Rhode heeft namelijk de heenwedstrijd met 4-0 gewonnen. Sparta'25 heeft dus nog wat goed te maken en zal dus alle zeilen moeten bijzetten. Kortom, komt dat zien!

Beide teams zijn ook nog eens 'Team van de week', dus dat belooft veel voor de derde helft in de kantine. Verder speelt Sparta 1 zijn laatste thuiswedstrijd tegen Bladella. Er is dus genoeg te beleven op Sportpark 't Heereind komende zondag.