ASV'33 in slotfase onderuit

Aarle-Rixtel - ASV'33 dacht in Eindhoven afgelopen zondag nog een puntje mee naar Aarle-Rixtel te nemen, maar in de allerlaatste minuut scoorde Pusphaira de 1-0. Daardoor stond ASV'33 met lege handen.

Voor ASV'33 stond er niets meer op het spel en dat is de laatste weken al zo, maar voor de tegenstander van afgelopen zondag nog zeer zeker wel. Pusphaira doet nog op twee fronten mee, eerst moeten ze zich nog veilig proberen te stellen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, en aan de andere kant kunnen ze nog de laatste periodetitel pakken en misschien ook nog voor promotie gaan strijden. Inderdaad, hoe raar kan een competitie verlopen.

ASV'33 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg diverse kansen om op voorsprong te komen, binnen 5 minuten had de doelman van Pusphaira al twee keer handelend op moeten treden om een doelpunt voor ASV'33 te voorkomen, zowel Thijs van Uden als Robbert Mol vonden de doelman op hun weg. Binnen het kwartier wederom bijna een doelpunt en wederom keerde de doelman van Pusphaira een hard schot van Thijs van Uden. Pas na een half uur viel de eerste kans van de Eindhovenaren te noteren, maar ook voor deze kans was de doelman, deze keer de doelman van ASV'33 de winnaar. In het laatste kwartier van de 1e helft kwam Pusphaira er wat meer uit maar echt gevaarlijke kansen werden niet gecreëerd. De rust werd dan ook bereikt met de dubbelblanke stand.

Na de rust een veel offensiever Pusphaira, en nu was het ASV'33 dat meer de nadruk moest leggen op verdedigen, de beste kansen in de tweede helft waren dan ook voor Pusphaira, die daar heel erg slordig mee omsprongen. Ook ASVers wisten van de geboden kansen geen gebruik meer te maken. Toen iedereen zich eigenlijk al verzoend had met een gelijkspel, sloeg voor ASV'33 toch nog het noodlot toe. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het de spits van Pusphaira, die Marnic van Rosmalen geen enkele kans gaf op zijn inzet: 1-0.

Meteen hierna blies de scheidsrechter voor de laatste maal, en stond ASV"33 toch nog met lege handen. Komende zondag de laatste wedstrijd van het seizoen, dan zullen de Mortelnaren van MVC op bezoek komen. Wederom een ploeg die nog alle belang heeft bij een goed resultaat.

Opstelling ASV'33: Marnic van Rosmalen, René de Vries, Robbert Mol, Bart Wilms (80e Mark Smits), Pim v.d. Tillaart, Pim Dubois, Teun van Asten, Dennis Verbakel (80e Timo v.d. Steen), Thijs van Uden, Thomas Fritsen (69e Nick Hendriks), Ronnie Heijmans.