Wereld Alzheimer Dag

Laarbeek - De Wereld Alzheimer Dag wordt gevierd op zondag 24 september maar ook het 20-jarig bestaan van Alzheimer Cafés. In Zuidoost Brabant vieren ze deze dag met een autorally met als vertrekbasis de zes Alzheimer Cafés: Alzheimer Café B.O.S. ( Best, Oirschot, Son en Breugel), Alzheimer Café Maarheeze, Alz. Café Eersel, Alz. Café Helmond, Alz. Café Eindhoven en het pas opgerichte Alzheimer Café Peelland.

Deelnemers (de chauffeurs) moeten in het bezit zijn van een bijzondere auto en bereid zijn iemand met dementie en zijn/haar begeleider mee te nemen voor een korte tourrit van maximaal één uur met als afsluiting een (gratis) lunch in het Evoluon (Eindhoven).

Mensen met dementie
Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Dit kan zijn in de familie, bij vrienden, maar ook op straat of op het werk. Daarom is het van belang dat iedereen in Nederland niet alleen meer weet van dementie, maar ook leert ermee om te gaan. De rally is een mooie kans om een brede groep mensen te betrekken, te bereiken en in aanraking te laten komen met de noodzaak van een dementvriendelijke omgeving. Met een klein beetje moeite kunnen kan men veel voor elkaar betekenen en ervoor zorgen dat mensen met dementie onderdeel kunnen blijven maken van een dementvriendelijke samenleving.

Inschrijven als bestuurder, deelnemer aan de rally of sponsor kan via de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant, kunt u meer lezen over deze bijzondere autorally voor mensen met dementie. Voor meer vragen kunt u ook contact opnemen over de autorally (ondersteund door Alzheimer Nederland) met Kiki Borghstijn, bestuurslid Alzheimer Nederland afdeling Zuidoost Brabant en lid van de werkgroep Wereld Alzheimer Dag Rally, kiki@ontzorgdementie.nl of telefonisch 0641271424.