Gevaar voor het ELI-doel. De hoog opspringende Joost van der Tol kopt de bal weg Foto:

ELI delft onderspit tegen Nederwetten

Lieshout - In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie leed ELI een 3-1 nederlaag tegen middenmoter Nederwetten. Al voor deze wedstrijd stond vast dat er niets meer op het spel stond. De Blauwwitten waren al verzekerd van de 3e plek, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden.

Met het oog hierop had trainer Theo Donkers een flink aantal vaste elftalspelers rust gegeven. Toch was de ELI-formatie de gehele eerste helft de bovenliggende partij. In de 11e minuut was het Frank van Berlo, die doel trof, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. 2 minuten later maakte ELI wel een fraai uitgespeeld doelpunt. Roel Donkers speelde zich in de spits vrij en speelde aanvoerder Aaron Hurkx aan. Zijn afgemeten voorzet hoefde maar ingetikt te worden door Erwin von Kriegenbergh, 0-1. Halverwege de 1e helft was de thuisclub via Toon van Rooij voor het eerst dreigend. In de minuten hierna was het wachten op het 2e doelpunt van ELI, maar zowel Stan Kastelijn als Willem Slegers werd nog juist gestuit. In de 34e minuut redde de jonge Nederwetten-doelman op een fraai schot van Erwin von Kriegenbergh. Even later leek de 0-2 op het scorebord te verschijnen, een duplicaat van de eerste treffer. De doelman wist met een geweldige reflex de inzet van Von Kriegenbergh nog tot hoekschop te verwerken. Deze hoekschop leverde bijna nog een doelpunt op, omdat een verdediger de bal tegen de eigen doelpaal kopte. Juist voor rust viel zeer tegen de verhoudingen in de gelijkmaker. Het was Toon van Rooij, die een defensieve fout afstrafte, 1-1.

Na rust had ELI nog kort het initiatief en was Willem Slegers dichtbij een treffer. Vanaf de 50e minuut kantelde de wedstrijd. Het was Toon van Rooij, die een verdedigende fout afstrafte en de 17-jarige doelman Bjorn Mezenberg kansloos liet, 2-1. Hierna verloor ELI de grip op het duel en was niet meer in staat om echt aan te dringen. Toen in de 64e minuut na opnieuw defensief stuntelen Van Rooij zijn hattrick voltooide en de 3-1 liet aantekenen was de wedstrijd helemaal gespeeld. ELI mocht zelfs in de handen klappen, dat Merks voor open doel de bal miste, zodat de nederlaag niet groter werd.