Badminton Club Lieshout wint de gezondheidsrace 2.0
Badminton Club Lieshout wint de gezondheidsrace 2.0 Foto:

Badminton Club Lieshout wint 'Gezondheidsrace 2.0'

Lieshout - Badminton Club Lieshout is vrijdag als overall-winnaar van de 'gezondheidsrace 2.0' uitgeroepen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst won de Lieshoutse vereniging naast de overall-overwinning ook de prijs voor de beste poule-activiteit van poule B. Doel van de gezondheidsrace 2.0 is om door activiteiten te organiseren medeburgers in beweging te krijgen en aan te sporen gezonder te leven en dat, dat gaat Badminton Club Lieshout met een heel speciale aanbieding aanbieden voor iedereen.

Badminton Club Lieshout wil iedereen mee laten profiteren van de overwinning in de gezondheidsrace 2.0. De vereniging heeft daarom een speciale actie opgezet om dit iedereen mee te laten vieren. De gezondheidsrace 2.0 is immers voorbij, maar het echte werken aan een goede gezondheid is niet aan bepaalde looptijden gebonden. Werken aan een goede gezondheid is iets van altijd. Wil je ook mee profiteren? Scan dan bijgaande QR-code en profiteer mee van de overwinning van Badminton Club Lieshout.

Gezondheidsrace 2.0
Gedurende het hele jaar heeft Badminton Club Lieshout mee gedaan met de gezondheidsrace 2.0, die door de gemeente Laarbeek is georganiseerd. De Lieshoutse badmintonners waren ingedeeld in poule B, samen met enkele andere Laarbeekse verenigingen. Om het doel te behalen (medeburgers in beweging te krijgen om gezonder te leven) mocht iedere deelnemende vereniging één activiteit organiseren voor de andere poule-leden en één activiteit voor 'heel Laarbeek'.

Poule-activiteit
Omdat badminton een leuke, actieve sport is, goed voor de conditie en goed voor lichaam en geest en ook nog eens een sport is voor iedere leeftijd (het oudste lid van Badminton Club Lieshout is 80 jaar) heeft de vereniging er voor gekozen om de andere poule-leden kennis te laten maken met deze sport. Tijdens de kennismaking mochten de deelnemers natuurlijk ook zelf badmintonnen, maar werd ook een passende warming-up verzorgd, een uitleg over de spelregels en de speellijnen en een toelichting van de vereniging zelf, waardoor de deelnemers uiteindelijk alle kanten van de sport hebben kunnen ervaren.

Laarbeek-activiteit
Bij de activiteit voor heel Laarbeek had Badminton Club Lieshout de moderne telefoontechniek gekoppeld aan een traditionele activiteit van wandelen en speuren. Tijdens een 'Scan-&-go speurtocht' konden de deelnemers de route en de op te speuren zaken vinden door QR-codes in te lezen, uiteraard, door juist gebruik van de app op hun mobiele telefoon. Uiteraard was er tijdens deze tocht ook weer aandacht voor de badmintonsport, zodat de basis van de vereniging weer naar buiten kwam. Onderweg konden de deelnemers wat behendigheidsspelletjes met badmintonrackets en shuttles doen en moest bijvoorbeeld het aantal shuttles in een glazen koker worden geraden. Uiteraard werd de tocht ondersteund met een gezond drankje (fresh lemonade) en lokaal geproduceerde prijzen in de vorm van een pot ambachtelijk gemaakte honing van badmintonner en imker Kees van Kollenburg.

Profiteer mee
Badminton Club Lieshout heeft naast de georganiseerde activiteiten ook veel gedaan om de gezondheidsrace 2.0 in de publiciteit te brengen. De race bracht immers een goede kapstok om mede-burgers in beweging te krijgen en daarbij de vereniging te promoten. Om die reden wil de vereniging nu iedereen mee laten profiteren van de overwinning van de gezondheidsrace 2.0: scan daarom de QR-code en vier de overwinning met Badminton Club Lieshout.

Afbeelding