Afbeelding
Foto: Martin Prick

55+ avond in Aarle-Rixtel aftrap voor jubilerende Dorpsfeesten

Redacteur: Martin Prick
Fotograaf: Johan Maas

Aarle-Rixtel- De Stichting Dorpsfeesten heeft zoals elk jaar gebruikelijk voor de ouderen van de kern Aarle-Rixtel een avond georganiseerd. Dit jaar wordt die verzorgd door het muzikale duo Lya de Haas en Hennie Korsten. De ouderen genieten zichtbaar van deze gezellige bijeenkomst.

Groots
In afwijking van andere jaren heeft de stichting de jaarlijkse ouderenavond ruim vóór de eigenlijke week van de dorpsfeesten gepland. De onderdelen zijn dan wat meer gespreid. Dat kan volgens woordvoerder Jorg Krijnen omdat de welbekende tent dit jaar vervangen is door de MCC De Dreef. Dit heeft alles te maken met de dit jaar op stapel staande 40-jarige verjaardag van het evenement. De ouderen worden ontvangen met koffie en cake. In de pauze worden ze getrakteerd op een gratis loterij, waarvoor ze bij binnenkomst een lotje krijgen uitgereikt. In de pauze krijgen zij nog een consumptie aangeboden. Stichting Dorpsfeesten wil hiermee laten blijken, dat ze deze bevolkingsgroep erg waarderen. Natuurlijk is dit de opmaat voor de Dorpsfeesten van dit jaar, die natuurlijk extra groots zullen zijn. De keuze voor de toneelzaal van De Dreef voor de culturele avond betekent ook, dat de regels voor de optredende groepen wat zijn veranderd. "Er mag meer", vertelt Jorg, "zo hoeven we geen rekening te houden met de hoogte van de tent en ben ik benieuwd naar attributen van 5 meter hoog!" De belangstelling voor de avond van de volwassenen is groot, maar er kunnen nog groepen inschrijven én benadrukt Jorg: "Dit mogen ook groepen zijn uit andere Laarbeekse kernen!"

Theatertje
De avond wordt opgeluisterd door zangeres Lya de Haas en haar partner Hennie Korsten. Lya is bekend van haar diverse optredens bij Omroep Brabant. In 2001 won ze de prestigieuze Ad de Laat-prijs, een erkenning voor haar inzet voor het Brabantse dialect. In haar woonplaats Rosmalen hebben de twee een thuistheatertje, waar ze regelmatig gasten ontvangen. Hennie is behalve gitarist ook geluidstechnicus en zorgt ervoor dat hun eigen geluid evenals dat van zijn klanten optimaal tot zijn recht komt. Behalve regionaal en landelijk is een internationaal repertoire hun niet vreemd. Ze hebben al eens opgetreden in Las Vegas en organiseren elk jaar een muziekreis naar Turijn. Tijdens zo'n reis staat natuurlijk alles zoveel mogelijk in het teken van de muziek. Op www.lyadehaas.nl en www.henniekorsten.nl zijn meer wetenswaardigheden over het duo te vinden.

Prachtig
Naast veel bekende liedjes, zoals het 'Poeplied' net voor de pauze, zingt het duo hun hit 'Ons Lieve Vrouwke'. De tekst: 'Bid voor ons Lief Vrouwke, Ave Maria, Moeder van alle vrouwen en ók van jou en van mén', wordt dan ook door de hele zaal meegezongen. Mieke de Graef verzucht: "Och was ons Gerda maar hier…. ze zou het prachtig hebben gevonden."

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding