Van rechts naar links: de jubilarissen Louis Doomernik, Frans Foolen, Henk Vorstenbosch, Theo gevers, en Bert Vorstenbosch. Uiterst links het echtpaar Vogels
Van rechts naar links: de jubilarissen Louis Doomernik, Frans Foolen, Henk Vorstenbosch, Theo gevers, en Bert Vorstenbosch. Uiterst links het echtpaar Vogels Foto:

Sint Servatius Gilde Lieshout viert patroons viering

Lieshout - Op de zaterdag die het dichtst bij de 13e mei is, viert het Sint Servatius Gilde uit Lieshout hun jaarlijkse patroons viering. De patroons viering, in de volksmond ook wel teerdag genoemd viel dit jaar precies op 13 mei.

Zoals gebruikelijk begon deze dag met een mis in de Sint Servatius kapel. Na de mis gingen de genodigden terug naar het Gilde Paviljoen Bómé voor een kopje koffie en een stukje vla. Ondertussen werd er van de geüniformeerde leden bij hun kapel een groepsfoto gemaakt.

Na de fotosessie gingen ook de Gilde broeders naar het paviljoen waar ze een front vormde voor de aanwezigen. Onder de aanwezigen bevonden zich ook een aantal die in het zonnetje werden gezet, o.a. Louis Doomernik en Frans Foolen die 25 jaar lid zijn. Theo Gevers is 40 jaar lid, en Bert Vorstenbosch 50 jaar lid.

Dit was de eerste maal dat er aandacht werd geschonken aan de jubilarissen tijdens de teerdag. Voorheen werd dit altijd op een andere datum gedaan, maar iedereen was het er over eens dat het zo, voor zowel de aanwezige als voor de jubilarissen veel leuker is.

Ook werd er aandacht geschonken aan twee Gildebroeders Jan en Dirk van de Laar die het afgelopen jaar vader zijn geworden.

Onder de aanwezigen bevond zich Harrie Vogels, een goede vriend van het Gilde. Harrie en zijn vrouw waren zo vereerd met de vendelhulde, die het Gilde had gebracht bij hun 50 jarig huwelijksfeest, dat ze iets terug wilden doen. Dit deden ze door het schenken van een trom.

Terwijl de Gilde broeders genoten van een kop koffie en een stuk vla, werden de schietmasten in orde gemaakt voor het schieten. De dames schoten met het geweer, de jeugd met de buks, en de heren met de kruisboog.

Bij de heren was het Roel van Eindhoven die het laatste stukje van de gipsen vogel naar beneden haalde. Sandra van Pelt schoot het laatste stukje van de houten vogel aan diggelen, en zoon Max was de beste schutter bij de jeugd.

Na de prijsuitreiking werd er nog gretig gebruik gemaakt van de barbecue. Om 22.00 uur keerde iedereen huiswaarts met een voldaan gevoel. Teerdag 2017 was weer een groot succes voor alle leden van het gilde, met of zonder partner.