Rini de Groot en Henk van Duijnhoven zetten zich samen al jarenlang met veel plezier in voor tennisvereniging De Raam
Rini de Groot en Henk van Duijnhoven zetten zich samen al jarenlang met veel plezier in voor tennisvereniging De Raam Foto: Ingezonden

'Bavaria Open Dubbeltoernooi' blijft tennissers uitdagen

Redacteur: Rudy van den Enden

Lieshout - Het Bavaria Open Dubbeltoernooi is samen met het Jumbo-toernooi in het najaar, één van de sterkst bezette toernooien in de regio. Tennissers van heinde en verre schrijven zich hiervoor in. Henk van Duijnhoven en Rini de Groot zijn hier de grote voortrekkers van. Zij steken hun enthousiasme dan ook niet onder stoelen of banken. In de week van 22 juni tot en met 2 juli gaan zij dan ook hun beste geven om dit toernooi, waar al ruim 100 spelers en speelsters voor hebben ingeschreven, te laten doen slagen.

T.V. De Raam
Henk vertelt: "Zo'n 25 jaar geleden ben ik gaan tennissen en samen met Rini blijven hangen. We doen alle voorbereidingen voor de toernooien samen. We nemen zitting in de toernooicommissie en spreiden dit over 6 jaar, ieder 3 jaar afzonderlijk. Samen mogen we dan de toernooien regelen. Je groeit hier in. Er zijn mensen tekort en ineens ben je één van de vrijwilligers. Die hebben we hier voldoende en mogen we niet over mopperen." Rini knikt bevestigend. Henk vervolgt: "Na een kleine terugloop is er weer groei in de vereniging. Er komen weer leden bij, de jeugd trekt aan, mede als gevolg van een nieuwe jeugdtrainer." "Ja", gaat Rini verder: "Er moet eigenlijk weer een toptennisser in Nederland opstaan, net zoals bij het darten, wielrennen en het karten. Dat doet het goed bij de jeugd. Maar we mogen niet klagen, want we zijn nog één van de grootste verenigingen hier", besluit hij trots.

Bavaria-toernooi
Tijdens het Bavaria Open Dubbeltoernooi worden er geen enkelspelen gespeeld. "We kunnen het gewoon niet kwijt. We kunnen het niet plaatsen op 8 banen", geven beide heren aan. "Er zijn al ruim 100 inschrijvingen en de inschrijvingstermijn sluit op 8 juni. Er wordt gespeeld in de heren- en damesdubbel, als ook de gemengd-dubbel, in de categorieën 3 t/m. 8. We zijn er dan ook erg blij mee, dat vanuit ruim 32 verenigingen, veel inschrijvingen zijn binnengekomen, variërend in de leeftijd van 14 jaar tot 79 jaar."

Het inschrijven gaat volgens Henk heel eenvoudig: "Met behulp van de toernooiplanner kan dit heel gemakkelijk. Voor ons is het dan eenvoudig om de wedstrijden te plannen. Maar soms moeten we ons ook in allerlei bochten wringen. We willen het ook zo graag voor iedereen goed doen".

Gezelligheid
Het zijn deze twee heren die verantwoordelijk zijn voor de grote toernooien, zoals het Bavaria-open binnenkort en het Jumbo-toernooi in het najaar en natuurlijk de clubkampioenschappen die nu plaatsvinden. "Het zal jullie in ieder geval aan niets ontbreken, want de 'hapjescommissie' zorgt bij ons voor een natje en een droogje en het organiseren blijft elke keer weer een uitdaging! Met een klein complimentje zijn we dan ook al tevreden", lachen beiden.

De heren laten verder heel duidelijk horen dat ook het plezier in het spelletje voorop moet staan. Ook zijn ze trots op de talrijke vrijwilligers, die van deze toernooien een 'feest' willen maken en samen de schouders eronder willen zetten met de club. Zo zorgt de club voor hapjes e.d. voor zowel de spelers als de bezoekers van de kantine en ontvangen diegenen die zich voor het eerst inschrijven bij een toernooi, dat georganiseerd is door De Raam, een klein presentje, als bedankje voor het 'mee willen doen'.

Deze gemoedelijkheid is dan ook zeker één van die dingen, die ervoor zorgen dat juist deze toernooien zo geliefd zijn bij menig tennisspeler en tennisspeelsters. Henk en Rini rekenen dan ook nog op vele inschrijvingen! "Nee, wij zijn nog zeker een gezonde club!"