Afbeelding
Foto: Joost Duppen

WAC Beek en Donk sluit seizoen in stijl af

Redacteur: Rudy van den Enden
Fotograaf: Joost Duppen

Beek en Donk - Nadat vorige week de kampioenen officieel bekend gemaakt konden worden na het spelen van de laatste wedstrijden in de competitie, zo stonden afgelopen donderdag de bekerwedstrijden op het programma. Daarna vonden bij WAC Beek en Donk de prijsuitreikingen en aansluitende feestavond plaats. Een zeer gezellige avond, waar velen bedankt werden en waar onder andere ook de meest begeerde prijs, de sportiviteitsprijs/de Cees van Oorschot trofee, overhandigd werd door zijn twee dochters.

Bestuursfuncties
Bestuurslid Erik van Heijnsbergen trapte na de laatste bekerwedstrijd af, met de mededeling dat het bestuur wellicht een andere 'bemanning', dan wel bezetting gaat krijgen. "Mikel Martens heeft aangegeven af te willen treden als zijnde onze voorzitter en derhalve zijn we op zoek naar andere bestuursleden, die de ambitie hebben om deze club mede te leiden". "Ja, er is al over gesproken", geeft Erik aan, "en mijn collega bestuursleden gaven toen per direct aan, dat deze functie wel bij mij zou passen en ik kandidaat één voor hen zou zijn. Ik sta hier ook open voor, maar de procedure tot benoeming zal eerst moeten plaatsvinden. Kandidaten worden aangesteld en de bestuursleden verdelen dan de functies. Jong of oud, wél of géén ervaring speelt geen rol." Bestuurslid Joost Huijbers beaamt dit. "Onze bezigheden kunnen ook zo maar ineens veranderen. Ik heb bijvoorbeeld P.R. in mijn portefeuille, maar komen er anderen die hier ook 'feeling' mee hebben, kunnen we zo maar van rol veranderen."

Woorden van dank
Bij een feestavond horen mensen bedankt te worden en dat deed Erik dan ook met verve. Zo werden uiteraard de heren scheidsrechters bedankt en werd het barpersoneel in het zonnetje gezet, waarop de 'barman' Hans van Gend nog meldde dat hij hoopte dat er nog een paar ploegen zich gaan aanmelden voor volgend jaar. Hij wilde zelfs die ploeg wel sponsoren! Hierna werden nog twee ereleden gehuldigd, te weten Ben van Gelder en Piet van Oisterwijk, medeoprichters van het eerste uur op 10 april 1972.

Prijsuitreiking
In de hoogste klasse (A) werd de Tapperij kampioen en in de B-klasse was Aben & Slag advocaten er met de titel vandoor gegaan. De Tapperij wist dit seizoen de dubbel te pakken en kregen ook de beker uitgereikt. Hierna was het de beurt om de Cees van Oorschot trofee uit te reiken, aan die ploeg, die zich het afgelopen jaar het 'sportiefst' gedragen had. Cees, één van de mede-oprichters van het WAC en ook erelid, wordt zo elk jaar 'herdacht' als de naar hem genoemde sportiviteitsprijs wordt uitgereikt. Dit jaar waren de beide dochters van hem, Kim en Bianca, bereid gevonden om dit te doen en derhalve gaf dit een emotioneel tintje aan deze uitreiking. Kim had zich prima voorbereid en met een hoorbare emotionele klank in haar stem, liet ze iedereen nog eens horen wat voor een vader en persoon Cees was. "Dit is heel kostbaar voor ons. Het is niet zomaar een beker, maar een beker van onze pap! Wees er trots op, net zoals wij trots zijn op onze pap!" En met deze woorden werd 1.FC Geerts, de trotse bezitter van deze belangrijke sportiviteitsprijs en deze namen ze dan ook met veel gejuich en enthousiasme in ontvangst!

"Een terechte winnaar", gaf Erik aan. "Deze groep heeft sportieve voetballers, zijn allemaal even gek. Kijk maar eens op hun Facebookpagina, de moeite waard om te bekijken. Ze staken er met kop en schouders bovenuit!"

Dat men trots is op de vereniging moge duidelijk zijn en dat er hard aan gewerkt wordt ook. "We zijn een levendige vereniging, we doen ons best", sluit Erik af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding